Manisa

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

19:10 08 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Soma ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cengiz Topel Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık, AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk, CHP İlçe Başkanı Levent Elbinsoy ile Soma Kadın Dayanışma Derneği üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının kadın üyeleri katıldı.

Törende konuşan Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Aynur Çiler, Soma'da çocukları ile yaşam mücadelesi veren kadınların yaşadığı zorlukları anlattı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Soma Kadın Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ilk kez ev hanımları için oryantiring yarışması düzenlendi. Hedef bulma olarak da bilinen oryantiring yarışmasına 35 ev hanımı katıldı. Oryantiring yarışmasında dereceye girenlere ödüller verilmesinin ardından program sona erdi.

- Sarıgöl

AK Parti Sarıgöl Kadın Kolları Başkanı Emine Uysal ve Yönetim Kurulu üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Sarıgöl Devlet Hastanesini ziyaret ederek hastalara ve çalışan kadınlara karanfil dağıttı.

Uysal ve beraberindekiler, Başhekim Opr. Dr. Mehmet Karaduman'ı makamında ziyaret ettikten sonra, kadın çalışanları ve hastaları ziyeret ederek karanfil dağıttı, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Uysal, "Kadınlarımızı sadece 8 Mart'ta değil her zaman hatırlamak gerek.Kadınlara şiddet ve cinayetlerin son bulması dileği ile tüm kadınlarımızın 8 mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım." dedi

- Demirci

Demirci ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı Belediye tarafından kadınlara kahvaltı programı düzenlendi, günün anısına kadınlara eşarp dağıtıldı.

Ticaret ve Kültür Merkezi salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Selami Selçuk ve eşi Güzide Selçuk, Kaymakam Mutlu Akyol ve eşi Oya Akyol, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Münevver Danışan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Selçuk, "Kadınların hakları bir gün yapılacak etkinlik ile ödenmez. Tüm bayanlarımıza değer veriyoruz. Tüm bayanlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun." dedi.

Belediye Başkanı Selçuk'un eşi Güzide Selçuk ise "Kadınlarımız siyasetten, sanata, spordan, iş dünyasına kadar birçok alanda başarılar göstermektedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (sav) hadisi şeriflerinde 'Cennet analarımızın ayakları altındadır.' diyerek kadının dinimizde yerinin ve öneminin ne kadar büyük olduğunu bizlere anlatmaktadır. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kadınlara güne özel hazırlanan eşarplar dağıtıldı.

- Turgutlu

Turgutlu ilçesinde Belediye Başkanı Turgay Şirin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 5 bin saksı çiçeği dağıttı.

Belediye hizmet binası önünde düzenlenen etkinlikte Belediyede çalışan kadın personelin de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik eden Şirin, daha sonra vatandaşlara çiçek dağıtarak Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Şirin, "Böylesi güzel ve anlamlı günde kadınlarımızı rengarenk çiçeklerle karşılamak istedik. Bu noktada da ilçemizin dört bir yanını renklendiren Park Bahçeler Müdürlüğümüzün özenle yetiştirdiği farklı türde 5 bin saksı çiçeğini kadınlarımıza armağan ettik." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.