Ordu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

19:01 30 Ekim 2015
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Menderes'in ipini çekenle hayatı Özal'a dar getirenlerle rahmetli Erbakan'ın altından 28 Şubat'ta koltuğunu alanlarla Türkiye'de Suruç katliamını yapanlar, Ankara katliamını yapanlar ve yaptıranlar aynı niyetlere sahiptirler. Niyet nedir, milletin iradesi ortaya çıkmasın" dedi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde Memur-Sen yöneticileri ile bir araya gelen Kurtulmuş, Türkiye'de siyasetin, toplumun bütün alanlarıyla iç içe bir yapı olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, siyasi partilerin diğer kuruluşlarla işbirliği ve dayanışma içerisinde olmalarını doğru bulduklarını belirterek, "Herkes, her sivil toplum kuruluşu kendisine yakın, kendisine yatkın siyasi kulvarda bulunan partilerle bir türlü zaten işbirliği içerisinde olur" ifadesini kullandı.

Bu topraklarda medeniyet mücadelesi verdiklerini vurgulayan Kurtulmuş, "Kuru bir siyaset mücadelesi, kuru bir cihangirlik kavgası yapmıyoruz. Verdiğimiz mücadele sadece bu ülkede isim olarak kimlerin milletvekili olacağı, kimlerin bakan olacağı, kimlerin başbakan, cumhurbaşkanı olacağı meselesinin çok ötesinde, çok daha derin, çok daha önemli bir meseledir" değerlendirmesinde bulundu.

Siyasette verilen mücadelenin, ülkenin hangi istikamette gideceği ile ilgili olduğunu kaydeden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsimleri farklı olabilir. Menderes'in ipini çekenle hayatı Özal'a dar getirenlerle rahmetli Erbakan'ın altından 28 Şubat'ta koltuğunu alanlarla Türkiye'de Suruç katliamını yapanlar, Ankara katliamını yapanlar ve yaptıranlar aynı niyetlere sahiptirler. Niyet nedir, milletin iradesi ortaya çıkmasın. Açık şekilde görülüyor ki bu katliamlarla son katliamlarla hem kardeşliğimizi bozmaya çalışıyorlar hem dirliğimizi, birliğimizi bozmaya çalışıyorlar, hem de Türkiye'de milletin iradesinin üstüne bir örtü koymaya çalışıyorlar. Milletin iradesini engellemeye çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar boşuna. Milletimiz hep ileriye gitti."

-"Güçlü bir iradeyi ortaya koyacağız"

Kurtulmuş, 1 Kasım Genel Seçimlerinin, çok stratejik bir viraj olduğuna işaret ederek, "İnşallah Türkiye'de çok güçlü tek başına iktidar çıkartacağız. 1 Kasım'da Türkiye'de yeni Türkiye istikametinde neler eksik kaldıysa bunları tamamlayacak güçlü bir iradeyi ortaya koyacağız. 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran'dan sonra ortaya çıkan siyasi tablodan istifade etmek isteyenlerin hesaplarını, heveslerini kursaklarında bırakacağız ve 1 Kasım seçimlerinde Türkiye, yeni Türkiye istikametinde yeniden büyük Türkiye istikametinde yoluna devam edecek" ifadelerini kullandı.

Bu mücadeleyi "laf olsun" diye yapmadıklarına dikkati çeken Kurtulmuş, esas mücadelelerinin büyük medeniyeti yeniden ihya ve inşa etmek olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.