Sinop

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz'den miting uyarısı

12:38 22 Nisan 2016
CHP Sinop Milletvekili Karadeniz'den miting uyarısı

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, pazar günü Nükleer Karşıtı Platform tarafından kentte yapılacak "Sinop Nükleer Santral İstemiyor" mitingine ilişkin, "Mitinge gölge düşürmek isteyenler var, bu yönde duyumlar alıyoruz." dedi.

Karadeniz, Nükleer Karşıtı Platform üyeleriyle bir çay bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, Çernobil faciasının 30. yıldönümü nedeniyle kentte geniş katılımla miting düzenleneceğini söyledi.

Mitingin siyaset üstü olacağını, hiçbir partinin bayrağının yer almayacağını ifade eden Karadeniz, "Çünkü burada sadece bir parti değil, tüm Sinop halkının ortak bir olgusuyla nükleer santralin kentimize hatta Türkiye'nin neresine olursa olsun kurulmaması isteğimiz ortaya konulanacak. Ancak pazar günü yapılacak mitinge gölge düşürmek isteyenler var. Bu yönde duyumlar alıyoruz. İlgililerce gerekli tedbirlerin alınacağına inanıyoruz." dedi.

Miting Tertip Komitesi Başkanı Murat Şahin ise mitinge yönelik sosyal medyada olumsuz ve tahrik edici yorum ve yazılar olduğunu belirterek, "Buradan bir kez daha Sinop halkına sesleniyoruz. Bu tür şeylerle mitingimize gölge düşürmeye çalışmasınlar. Sinop'taki bu miting, tüm Sinop halkının nükleer karşıtlarının ortaklaşa yapmış olduğu bir miting olacak. Hiçbir siyasinin ve hiçbir örgütün etkisinde değil. Böyle bir algı yaratılmak isteniyor. Vatandaşlarımız hiçbir şekilde bu tür polemiklere ve provokasyonlara gelmesin ve sebep vermesinler." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.