Tekirdağ

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Akçay:

14:56 13 Eylül 2015
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Akçay:

"TBMM’de grubu bulunan partiler içerisinde anti-darbeci tek parti vardır o da AK Parti’dir"

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan partiler içinde bir tek AK Parti'nin anti-darbeci olduğunu belirtti. 

Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Eylül'ün en büyük mirasının darbeci anayasa olduğunu belirterek, darbeci zihniyetinin siyaseti etkisizleştirmek, demokratik halkları engellemek ve her türlü hürriyeti kısıtlamak amacıyla hazırladığı anayasayı AK Parti'nin büyük ölçüde değiştirdiğini ifade etti. 

Türkiye'nin yine de tam anlamıyla sivil, demokrat ve katılımcı bir anayasası olmadığını ifade eden Akçay, açıklamasında "Geçmişte MHP ve CHP de AK Parti’nin anayasal reform çabalarına destek verseydi bugün daha iyi bir anayasamız olacaktı. Milletimiz inşallah, önümüzdeki yıllarda bunu da başaracak, yeni bir anayasanın yapılmasını sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'de, 12 Eylül’den sonra 28 Şubat 1997 ve 27 Nisan 2007’de de askeri müdahalelerin yaşandığını belirten Akçay, şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün AK Partimizde siyaset yapan pek çok büyüğümüz 28 Şubat sürecinde milletten yana tavır alarak askeri vesayete karşı durdu. 27 Nisan e-muhtırasını da AK Parti büyük bir cesaretle etkisiz hale getirdi. Bugün mecliste bulunan partiler içerisinde sadece AK Parti, darbelere ve vesayetlere açık yüreklilikle ve kararlı bir şekilde direnmiştir. Özellikle CHP’li bazı vekiller zaman zaman darbe davetleri yapmaktan geri kalmamışlardır. TBMM’de grubu bulunan partiler içerisinde anti-darbeci tek parti vardır o da AK Parti’dir"

Ayrıca bugün ‘paralel yapı’ diye tanımlanan grubun da her zaman darbeden ve darbecilerden yana olduğunu savunan Akçay, şunları kaydetti:

"Darbeler iyi-kötü diye ayrılmaz, hepsi kötüdür. Hiçbir darbe sadece siyasete karşı değildir, hepsi aynı zamanda millete karşıdır. Darbeler milletin bir kısmına da zararlı değil, hepsinin zararınadır. En iyisi demokrasidir, siyasettir, milletin egemenliğidir. Türkiye’miz artık darbeler ülkesi değildir, başbakanların idam edildiği ülke de olmayacaktır, bu kötü hatıralar artık tarihte kalmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.