Tekirdağ

Türkiye teröre karşı tek vücut

11:44 17 Mart 2016
Türkiye teröre karşı tek vücut

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Paris'te patlama olduğunda ayağa kalkan dünya, Türkiye'nin başkentinde meydana gelen patlamalar karşısında aynı duyarlılığı maalesef gösteremedi" dedi.

Eşkinat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin içinde olduğu terör belasını hak etmediğini belirterek, Ankara'da ilk yapılan eylemin askeri araca, ikincisinin belli bir siyasetin ve anlayışın bulunduğu bir alana ve en son yapılanın ise her kesimin her an bulunabileceği bir yerde tüm kamuoyuna yönelik olduğunu ifade etti.

Terörün, sadece Türkiye'nin değil dünyanın belası olduğunu aktaran Eşkinat, şunları kaydetti:

"Paris'te, patlama olduğunda ayağa kalkan dünya, Türkiye'nin başkentinde meydana gelen patlamalar karşısında aynı duyarlılığı maalesef gösteremedi. Terör, sadece bizim derdimiz değil ama bu ülkede birbirimizle ayrışmadan birbirimizi ötelemeden farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek ve demokratik platformda derdimizi anlatarak yaşamamız lazım. Yoksa, vurmayla kırmayla bir hak elde etmek mümkün değil."

Bu ülkenin doğusunda da batısında da kuzeyinde de güneyinde de yaşayan anaların hepsinin aynı duyguları yaşadığını ifade eden Eşkinat, "Hepsi için evlatları aynı değerde. O bakımdan anneleri daha fazla üzmemek lazım. Bu ülkenin anneleri bugüne kadar çok temkinli ve sağduyulu çıktı." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, dışarıdan etkilere karşı uyanık olması gerektiğini ifade eden Eşkinat, şöyle devam etti:

"Biz kendi kararımızı kendimiz verelim. Eğer, dışarıdan etkiler varsa önce kendi içimizde çözmeye çalışalım. Dış etkilere karşı da biraz daha uyanık olmakta fayda var. Sağduyu ile bu ülkenin 80 milyona yakın yurttaşın eşit haklara sahip olduğunun bilincinde birbirimizi anlamaya çalışmamız lazım. İnsanların demokratik zeminde bize uysa da uymasa da her türlü taleplerini söyleme hakkı var. Ama işin içine kaba kuvvet girdiği zaman işin içine patlayıcı girdiği zaman işin içine silah girdiği zaman bunu kabullenmemiz mümkün değil.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.