Trabzon

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

14:36 10 Şubat 2016
Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Trabzon, Rize ve Giresun Kadın Kollarınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ile Trabzon Adliyesine gelen kadın kolları üyeleri, imzaladıkları suç duyurularını müracaat savcısına teslim etti.

Ayvazoğlu, işlemlerin ardından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun partisinin olağan genel kurultayında ve grup toplantısında, ülke siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan hakaretle sadece ona oy verenler rencide edilmemiştir. Onun şahsında yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır" dedi.

- Rize

Rize Adliyesi'ne gelen AK Parti Rize Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcı Tekin ile teşkilat üyeleri de Cumhuriyet Başsavcılığına, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu dilekçesini verdi.

Tekin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzde 52 oy oranıyla ve milyonların desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan hakaret ile sadece ona ve ona oy verenlerin rencide edilmediği, şahsında yüce devletin, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğinin ağır hakaretlere maruz kaldığını söyledi.

- Giresun

AK Parti Giresun Kadın Kolları da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Zehra Kara ve kadın kolları üyeleri, Giresun Adliyesine gelerek imzaladıkları suç duyurularını ilgili savcıya teslim etti.

Kara, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin suç teşkil ettiğini ve bu nedenle kendisi hakkında savcılığa şikayet dilekçesi verdiklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.