Anadolu Üniversitesi
Açık Öğretim Fakültesi

Açık Öğretim Fakültesi, üniversite eğitimine devam etmek isteyenlere dışarıdan eğitim fırsatı sunuyor.

AÖF İnternet Sitesi

AÖF Kayıtları

Gerekli Belgeler ve Kayıt Tarihleri

AÖF kayıtları her yıl Ağustos-Eylül dönemi yeni kayıt ve Ekim döneminde ise kayıt yenileme şeklinde oluyor ve AÖF internet sitesinden duyuruluyor. Kayıt için gereken bilgiler ise şöyle; İnternetten yapılan başvuru belgesi, Fotoğraflı – İmzalı Form, Öğrenci Bilgi Formu, Öğrenim Belgesi, Fotoğraf ve Askerlik Durum Belgesi.

AÖF Harç Ücretleri

Harç ücretleri ne kadar?

Harç ücretleri fakülteler ve bölümler arasında farklılık gösterirken, 2015 için açıklanan değerlere göre AÖF harç ücretleri 205 ve 225 TL arasında farklılık gösteriyor.

AÖF Sınav Tarihleri

Açık Öğretim Fakültesi sınavları ne zaman?

Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri her dönem bir ara sınav ve bir de dönem sonu sınav döneminde sınavlara giriyorlar. Her yıl bu tarihler günleri açısından farklılık gösterse de AÖF sınavları genel olarak belirli zaman dilimlerine denk getiriliyor. AÖF sınav tarihleri dönem başlamadan önce Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi internet sitesi üzerinden paylaşılıyor.

Sınav giriş belgeleri internetten alınıyor ancak adayların yanlarında fotoğraflı kimlik belgelerini de bulundurmaları gerekiyor.

AÖF sınavları ilk dönem için Aralık ortasında ve Ocak sonunda yapılırken ikinci dönem ise Nisan ortası ve Haziran başında yapılıyor. Ayrıca tek dersten kalanlar için ise Temmuz ortasında tek ders sınavı yapılıyor.