Tüm devlet kurumları için;

E-Devlet

e-Devlet'e turkiye.gov.tr adresinden ulaşabilir ve devlet kurumlarındaki işlemlerinizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz.

e-Devlet Giriş

24

Milyon Kullanıcı

1307

İşlem

198

Kurum

E-Devlet

e-Devlet'e Giriş

e-Devlet şifresi nereden alınır?

Öncelikle turkiye.gov.tr adresinde e-Devlet kapısına giriş yapabilmek için kullanıcıların e-devlet şifresi alması gerekmektedir. e-Devlet şifrelerini e-Devlet'e giriş yapmak isteyen vatandaşlarımız PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden kimlik kartları ile alabilirler.

e-Devlet Şifresi Veren PTT'ler
  • Kişiye Özel

    e-Devlet sayfaları kullanıcı girişi yapıldıktan sonra tamamen kişisel bir özelleştirme sunuyor. e-Devlet ile yaptığınız işlemlerin sonuçlarını özelleştirilmiş sayfalarda görebilirsiniz.

  • Tek Kademeli Giriş

    e-Devlet'e giriş yapabilmek için sadece TC Kimlik Numaranız ve PTT Merkez Müdürlüklerinden aldığınız e-devlet şifrenizi kullanmanız yeterli. Sadece şifre ve kimlik numarası ile e-Devlet'e giriş yapabilirsiniz.

  • Kolay Kullanım

    Yardımcı programlar ve oldukça basit arayüzü sayesinde e-Devlet kapısına kolayca giriş yapabilir ve zorlanmadan kullanabilirsiniz. e-Devlet, her kullanıcının kolaylıkla kullanması için tasarlanmıştır.

  • Kurumlarla Entegre

    e-Devlet kapısı içinde bulundurduğu bütün kurumlar ile entegre çalışmakta ve bütün bilgiler en güncel halleriyle sunulmaktadır. turkiye.gov.tr üzerinden e-Devlet ile yapacağınız işlemler kurumlara anında yansıtılmaktadır.

  • Güvenli

    Bir çok güvenlik katmanı ile korunan e-Devlet, bütün bilgi ve işlemlerinizi erişelemeyecek şekilde korumaktadır. e-Devlet girişi yaptıktan sonra yaptığınız işlemler tamamen güvenli sunucularda işlenmektedir.
  • Paylaşılabilir Bilgiler

    e-Devlet ile kişisel bilgilerinizi kayıt altına alarak başkaları ile paylaşabilirsiniz. Sistem güvenliğiniz için sadece bazı bilgileri bazı kişilerle paylaşmanızı sağlayacak şekilde özel olarak geliştirilmiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumu

turkiye.gov.tr üzerinden e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra işlem yapabileceğiniz kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelmektedir. e-Devlet içerisinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu bölümü sayesinde e-Devlet ile SGK Hizmet Dökümü alabilir, GSS Borç Sorgulama ve Emekli Aylık Bilgisi gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı

e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra en sık kullanılan ikinci kurum ise Adalet Bakanlığı. e-Devlet kapısı ile Adalet Bakanlığı üzerinden Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu sayede eğer bir davanız var ise e-Devlet ile bunu görebilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı

turkiye.gov.tr adresinden erişilebilen kurumlar arasında en sık kullanılan kurumlardan biri ise Gelir İdaresi Başkanlığı. Bu kurumun e-Devlet üzerinden sunduğu işlemler sayesinde e-Devlet üzerinden vergi borcu sorgulama ve e-Vergi levhası sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.