Gençlik ve Spor Bakanlığı
Kredi ve Yurtlar Kurumu

Kredi ve Yurtlar Kurumu, öğrencilere yurt kredi ve burs imkanı sağlıyor.

KYK Yurt

Yurt Hizmetleri

KYK Yurtları

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere başvuru ve kura ile yurt hizmeti sağlıyor. ÖSYM tarafından yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan KYK yurt başvuruları, kısa süre içerisinde sonuçlandırılarak kontenjan dahilinde başvuruda bulunan öğrencilere KYK yurtlarında kalma imkanı sağlıyor. KYK yurt başvurusu yapabilmek için öğrencilerin KYK internet sitesinde yer alan şartları ve belgeleri sağlamaları gerekiyor. KYK yurt sonuçları da internet üzerinden açıklanıyor.

KYK Burs

Burs ve Kredi Hizmetleri

KYK Burs ve Kredi

Gençlik Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan KYK, ihtiyaç sahibi olan öğrencilere öncelikli olmak üzere başvuruda bulunan öğrencilere kontenjanlar dahilinde burs, başvuruda bulunan bütün öğrencilere ise kredi imkanı sağlıyor. KYK kredi ve burs başvurusunda bulunmak ve KYK burs sonuçlarını öğrenmek için öğrencilerin KYK internet sitesinden açıklanacak Burs ve Kredi başvuru takvimini takip etmesi gerekiyor.

KYK Yurt Başvuru Şartları

KYK yurtlarında barınmak için başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerden KYK yurtlarına yerleşebilmeleri için bazı şartları sağlamaları isteniyor. KYK yurtlarına başvurabilmek için ilk şart bir öğretim kurumunda kayıtlı olmak. Ayrıca KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrencilerin (ulaşım engelleri yoksa) ailelerinin okudukları öğretim kurumu beldesinin dışında ikamet etmesi gerekiyor. Öğrencilerin ayrıca taksirli suçlar hariç sabıka kaydı bulunmaması ve daha önce bir yurt kurumunda cezalandırılmamış olması isteniyor.

KYK Burs Başvuru Şartları ve Sonuçları

KYK bursu almak isteyen öğrencilerin öncelikle başvuru yapmaları gerekiyor. KYK burs başvurusu yapan öğrencilerden ise öncelikli olanlar başta olmak üzere ihtiyacı olan öğrencilere burs, diğer öğrencilere ise kredi imkanı sağlanıyor. Burs başvurusunda öncelikler arasında herhangi bir puan dalında ilk 100 derecesine ulaşmış olmak, şehit veya gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş olanlar gibi sınırlamalar yer alıyor. KYK burs başvuru sonuçları KYK internet sitesinden açıklanıyor.

KYK internet sitesine gitmek için tıklayın