Piyasada sahtesine oldukça fazla raslanan arı ballarının orjinal olup olmadığını anlamak için ne yapmalıyız? İşte arı balının sahte mi yoksa orjinal mi olduğunu anlamanın yolları.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • BALCİVAN 25.05.2017 09:54
    Bizim insanımızda rivayetler ile oluşmuş bu kadar ön yargı varken daha çooook şakerden, şerbetten, glukoz şurubundan bal üretilir. Gerçek bal KRİSTALLEŞİR. Hatta kuzey ülkelerinde sezon kısa olduğu için bal hemen paketlenir ve birkaç hafta içinde kristalleşmeye başlar. Buna bizim halkımız şekerlenme der. Çam balı kolay kolay bizim memleketimizde donmaz. Donsa da çözüldüğünde yüzünde köpük oluşur. Bu köpüğü afiyetle yiyin, çok lezizdir ve keyiflidir. Ama bizim halkımız maalesef ona da bal bozuk der. Yani bal konusunda bile bu kadar önyargılı ve cahil bir milletiz. Gerçek balın tek garantisi LABORATUVAR dır.
  • Gıda Mühendisi 25.05.2017 09:03
    Arılara şeker yedirilip yaptıkları balları nasıl anlayacağız. Asıl sahtecilik şeker yiyen arıların yaptıkları ballar. Ve resmi olarak sahtecilik sayılmıyor. Gıda bakanlığı kendisi dağıtıyor sıvılaştırılmış şekreleri arı yemi ismi altında.
  • nil 24.05.2017 19:14
    benden size tavsiye soğanı dograyın üzerine iki yemek kaşığı bal koyun soganın suyu çıkar ama soğanda pörsüyor diriliğini kaybediyor işte gerçek balın yaptıgı bu. şaker bal ise soğanın suyunu çıkarıyor ama sogan dipdiri oluyor yani sertleşiyor. kendim öksürük için yapmıştım.tesadüf ikisi arasındaki farkı anladım baldan yaptığım öksürüğü hemen kesiyor diğeri ise hiç fayda etmedi. soganın miktarı küçük bir limon büyüklüğünde doğrayın balda 4 saat kalsın ağzı kapalı olarak.deneyin görün
  • hepmisahte 24.05.2017 17:45
    Bizim Türk milleti neden bu kadar düzenbaz biz eskiden de mi böyleydik
  • Rizeli 24.05.2017 14:55
    Arıcıya gerçek bal nasıl olur diye sorulmaz, her arıcı kendi balında gördüklerini anlatır. Kimi arıcı bal genizi yakar diyor kimi yakmaz diyor.Kimi kesintisiz sünecek diyor kimi sünmeyecek diyor. Bal koyulaştıkça akışkanlığı artar. yani bu gösterge değil.Çam balı genizi yakmaz, kekik keven gibi bitkilerin balı genizi yakar. buda gösterge değil. yani herkes gördüğünü anlatıyor, doğrusunu değil. En iyisini labaratuvar bilir.