Irak'ın 2. büyük kenti olan Musul, 7 ay önce DEAŞ esaretinden kurtarıldı ancak kent sakinleri, hayatını kaybeden yakınlarını defnetme konusunda büyük bir sıkıntı yaşıyor.

Fırat'ın doğusundaki Menkube mahallesinde yaşayan 60 yaşındaki Um Ammar, çocuklarını eve gömmek zorunda kaldığını söyledi.

Sputnik'e konuşan Ammar, "Çatışmalarda sırasında ailemden 5 kişi hayatını kaybetti. Hepsini kendi ellerimle defnettim. Önce eşim, sonra 36 yaşındaki oğlum Başar el Abidi öldü. Teröristler, oğlumu DEAŞ'a katılmaya zorladı ancak o reddetti. Bu nedenle oğlumu infaz ettiler. Kentin kurtarıldığı sırada düzenlenen bombardımanlarda Başar'ın eşi yaralandı ve sakat kaldı, yürüyemiyor. Çocukları neredeyse öksüz kaldı" dedi.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • serdar aydın 11.02.2018 10:36
    ah anacım aha acını bile yaşıyamıyorsun batsın bu dünya
  • deniz ışk 10.02.2018 19:50
    içim parçalandı rabbim sabır versin anneye
  • hasan 10.02.2018 11:04
    Nekadar zor bir durum Allah sabır,metanet versin.Kendimi bu annenin yerine koyamıyorum,empati bile yapamıyorum.Ortadoğu müslümanı hep elin gavurundan hayır bekliyor.Uyanın artık Allah rızası için uyanın.Türk devleti ve milletinden başka dost olmaz.Çünkü Türk merhametlidir.Gavurun bizi birbirimize kırdırmamıza müsade etmeyin.
  • ilyas kurt 10.02.2018 09:39
    ırak amerikaya kucak açtı diyenler, çaresizliği görün, bugün amerika türkiyeye de bu politikayı uygulamaya çalışıyor, bizim kucak açanlarımız yokmu
  • haydar 10.02.2018 02:26
    yetiş Türk ordusu bitir suriyede ki kafirleri sonra hemen vakir gün kaybetmeden süleymaniye erbil musul kerkük el açmış Ya Rab kurtar der kurtarırsa sizi Mehmetçik kurtarır başkada koşan olmayacak.şia milislerini suriye de katliam ve petrol için sahaya süren şia iran da en az abd rusya fransa israil v.s kadar bu zulümden mesuldur.ve iran kendine müslüman diyor şia cılar mezhepçiler şia olmayan herkesi katleden bu zalimler Haz. ömer ve ebubekir efendilerimize gece gündüz küfreden bu zındıklar kendilerine müslüman diyor.ALLAH ın gazabı tez vakit de iranı kahru perişan eylesin abd si rusu kim varsa bu zulümde YA RAB KAHHAR sıfatın ile muamele et
Daha fazla yorum görüntüle