Japonya’nın yörüngeye gönderilecek ilk özel üretimi olan MOMO-2, fırlatıldıktan 6 saniye sonra yere düştü.

Hokkaido Adası'ndaki Taiki kentinden fırlatılan 10 metre uzunluğundaki roket, alt kısmında bulunan motorun arızalanmasıyla kalkıştan hemen sonra yere düştü. Çarpmanın etkisiyle büyük bir patlama meydana geldi. 

Roket, uygun fiyatlı uzay uçuşları sağlamayı amaçlayan Japon şirketi Interstellar Teknolojileri tarafından geliştirilmişti.

Şirketin Başkanı Takahiro Inagawa, başarısızlıktan dolayı özür diledi. Hokkaido makamları ise, Taiki'deki olayda kimsenin zarar görmediğini açıkladı.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Bizimki 02.07.2018 21:20
    Olgun yorumlara şaşırdım doğrusu. Türkiye'nin ilk uzay roketi fırlatma denemesi böyle olsaydı yorumlar nasıl oludu acaba? Linç kampanyasına dönüşürdü sanırım. Umarım o günleri de görürüz. Kendimize güvenelim artık. Şunu da unutmamak lazım, NASA 'nın varken SpaceX de doğdu. Yani bu işi iyi yapana da iş verilebilir. Her şeyi biz yapacağız diye bir şey yok. Uydu ürettikten sonra, ki başladık, göndermesi kolay.
  • Furcanary 02.07.2018 12:47
    Toyota amerika' ya ilk aracını ihraç ettiğinde dört tekerlekli kül tablası diye dalga geçmişlerdi. Ama adamlar yılmadılar ve çalışmalarına devam ettiler. Sonrasında ise bugünkü Toyota meydana geldi.
  • Cezmi 02.07.2018 11:37
    Piston aşağı
  • abdullah 02.07.2018 11:05
    bunlar birikime dönüşen yol kazaları. kaliteli eğitim veren ülkeler deneye uygulamaya dayalı olmasında ısrar ederler en kalıcı öğrenme yöntemidir. Daha önce denenmiş sonucu belli deneyleri okullarda ısrarla yaparlar bu da imkanlardam yoksun ortamlarda dahi aynı sonucu üretecek enstrumanlar geliştirme kabiliiyetlerini artıran bir durumdur. Şimdi bu kazanın sonucu aynı hatayı tekrar etmeyecekleri anlamına gelir.
  • Ersoy21 02.07.2018 10:58
    En azından üretiyorlar.Biz hala uzay istasyonu kurmadık.
Daha fazla yorum görüntüle