İsrail’in Filistinlilere uyguladığı terörü protesto eden Suudi Arabistanlı öğrenciler, Ukrayna’da düzenlenen bir spor müsabakasında İsrailli öğrencilerin ellerini sıkmayı reddetti.

Ukrayna’da gerçekleşen uluslararası bir spor müsabakasında, Suudi Arabistan’ı temsil eden 2 öğrenci, spor salonundan ayrılmadan önce İsrail takımından 2 öğrenci ile karşı karşıya geldi.

İsrail devletinin Filistinli Müslümanlara uyguladığı şiddeti protesto eden Arap öğrenciler, İsrail takımındaki öğrencilerin uzattığı eli sıkmayı reddetti.

Kameralara yansıyan görüntülerde, Arap gençlerin İsrail takımını sakince reddettiği ve daha sonra olaysız bir şekilde salondan ayrıldığı görüldü.

Suudi aktivistler tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntüler kısa süre içerisinde yayıldı.

Suudi öğrencilerden İsrail bayrağı tepkisi

Geçtiğimiz günlerde de Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleşen Uluslararası Kimya Olimpiyatları’nda ödül alan Suudi bir öğrenci, İsrailli öğrencilerin yanında bayrak açmayı reddederek İran takımının yanına geçmişti.

Yorumlar 54 Yorum Var
  • Dadaş 06.08.2018 11:15
    Öğrenciler doğrusunu yapmıştır tebrikler. Kraliyet ailesi örnek alsın bu duruşu!
  • çakır 06.08.2018 11:11
    öğrencileri tebrik ederim.siyasetçilerle halk her zaman farklı fikirlerde olmuştur.Bizdede bir zamanlar Allah demek siyaseten yasakken halk çok dindardı,bugün arabistan içinde aynısını söyleyebiliriz,halk israili sevmesede kraliyet ailesi koltuk için israille kardeş gibi yaşıyor.
  • asaf 05.08.2018 17:01
    bu protestoları İsrail'den önce kendi kraliyet ailenize yapınız. onların desteği olmasa bir avuç İsrail devleti, bunca Müslüman ülkenin içinde bu kadar rahat horozlanamazdı.
  • Rizeli 05.08.2018 11:56
    Kraliniza yapın bunu hristiyan zihniyetli kraliniza...
  • Hıdır BUDUR 04.08.2018 23:43
    Suudi öğrencilereeee baakkkkkk, Suudi kraliyet ailesi ve özellikle İsrail değirmenine su taşıyan SUUDİLEREE BAKKK???!!!!
Daha fazla yorum görüntüle