Rusya Savunma Bakanlığı tarafından denemesi gerçekleştirilen Avangard süper-sonik füze testi başarıyla sonuçlandı. Rusya'nın Orenburg kentinde gerçekleştirilen testi, Rus lider Vladimir Putin'in Ulusal Savunma Kontrol Merkezi'nden bizzat izlediği aktarıldı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından denemesi gerçekleştirilen Avangard süper-sonik füze testi başarıyla sonuçlandı.

Rusya'nın Orenburg kentinde gerçekleştirilen testi, Rus lider Vladimir Putin'in Ulusal Savunma Kontrol Merkezi'nden bizzat izlediği aktarıldı.

Orenburg kentinden fırlatılan füzenin Kamçatka Yarımadası'ndaki bir hedefi başarılı bir şekilde vurduğu belirtildi.

Putin'in başarılı test sonrası, füzenin üretiminde emeği geçen herkese teşekkür ettiği açıklandı.

PUTİN AÇIKLAMIŞTI

Dünyada benzeri olmayan yeni silahların geliştirilmesinde ciddi ve önemli adımlar attıklarını söyleyen Putin, 14'üncü Yıllık Basın Konferansı'nda "Avangard" füze sisteminin seri üretiminin başladığını, "Sarmat" kıtalar arası balistik füzenin testinin başarılı geçtiğini, "Kinjal" hipersonik füze sisteminin görevini yerine getirdiğini, "Peresvet" muharebe lazer sistemlerinin kullanımının geliştirildiğini ifade etmişti.

Putin, hedefine ses hızının 20 katına (Mach 20) çıkarak ulaşabileceği iddia edilen Avangard'ın hedefleri "meteor" gibi vuracağını söylemişti.

Bu füzenin üstün manevra kabiliyetine sahip olacağı, 9 kilometre yükseklikten uçabileceği ifade ediliyor.

Füzenin hem geleneksel hem de nükleer savaş başlığı taşıma kapasitesi olduğu belirtiliyor.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Ahmet 27.12.2018 09:05
    merkeze basılan görüntüdeki donma benim evimde olmuyor. Teknolojide çokda ilerde sayılmazlar.
  • Levrok 27.12.2018 03:01
    Bos yorum yazmayin. Bu füzenin en önemli özelligi Kinetik enerji sayesinde patlama gücü bilmem kac kez katliyor. Bu füze benimde aklimda vardi bir kac yildir. Üretmesi fazla zor degil. Füze belirli bi irtifaya yükseliyor, sonra Füze dikey asagiya dogru inerken son sürat hizlaniyor ve Kinetik enerji geregini yapiyor.
  • Memo 27.12.2018 00:46
    Zayif rusya demek AB nin ve ABD nin suriye gibi yemi olur. Güclü rusya demek güclü Türkiye güclü ortadogu demek
  • hacı 27.12.2018 00:18
    gene hikayeler
  • Mesut 26.12.2018 21:21
    Rus milletini kandirmak uçin bir strateji. Iran'da öyle davraniyor. Ben bu füzeleri yeni bi sey oldugunu zan etmiyorum. Bir Iranli olarak, biliyorum ki yilda 10,15 eskimis füzeni yeni bir mal yerine gösteriyoelar..... Uzun destani var...
Daha fazla yorum görüntüle