ABD, kıtalararası balistik füzeleri engelleyen ikili füze savunma sistemini ilk defa başarıyla test ettiğini açıkladı.

ABD Füze Savunma Ajansı (MDA) ve Boeing ilk kez kıtalararası balistik füzelerden korunma amaçlı, ikili Ortayol (Midcourse) fazında savunma sistemini başarıyla test ettiğini duyurdu.

SALVO TESTİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ABD ordusu, Kaliforniya'daki Vandenberg Hava Kuvvetleri Üssü'nden önemli bir füze savunma testi gerçekleştirdi. Kara Konuşlu Ortayol Savunma (GMD) sistemi, ilk defa yapılan bir salvo testinde hedefi uzayda başarıyla vurdu.

HEDEF TAM İSABET YOK EDİLDİ

Test, Marshall Adaları’ndaki Kwajalein Mercan Adası'ndan (6 bin 400 kilometre uzaklıktan) fırlatılan bir kıtalararası balistik füzeye (ICBM) karşı Kaliforniya'daki Vandenberg Hava Kuvvetleri Üssü'nden ikili sistemle karşılık verildi. Füze sistemi, hedefi başarıyla imha etti.

BİR İLK OLARAK ABD TARİHE GEÇTİ

Bu test, ABD'nin GBI-Lead ve GBI-Trail olarak adlandırılan ikili Kara Konuşlu Ortayol Savunma sisteminin bir ICBM hedefine yapılan ilk salvo müdahalesi olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Bir misafir 27.03.2019 11:00
    Sayın Durust vatandaş İnternete Aya gidilmediğine dair çok güçlü kanıtlar olduğunu iddia ederken İnterneti kontrolünün Amerikailanda olduğunu ve onların izin vermediği bilgilerin İnternete olmayacağını dikkate almak gerekiyor.
  • Uzman. 27.03.2019 10:24
    Korkunun da, yalanın da ecele faydası yok. Füze işi değil, yürek işi.
  • Fakı 27.03.2019 08:36
    Hepsi yalan dünyayı korkutmak başka maksatları yok
  • Durust vatandas 27.03.2019 03:06
    Aya gitmediler ki Hollywood ta cektiler hep goruntuleri bi arastirin bakin internete konuyla alakali cok guclu kanitlar var gitmeden gittik dediklerine dair
  • Misafir 27.03.2019 00:33
    Akıl sıra Rusya'ya gönderme yapıyorlar.
Daha fazla yorum görüntüle