Libya Ordusu Resmi Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı güçlere Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) temin ettiği üç Rus yapımı hava savunma sistemini daha imha ettiklerini açıkladı.

SİSTEMLERİN KONUŞU OLDUĞU YERLER

Kununu, topçu birlikleri ve silahlı insansız hava aracının (SİHA) Terhune kentinde Hafter milislerine ait Rus yapımı Pantsir tipinde iki hava savunma sistemini, Sirte'nin güneyindeki Vişke bölgesinde de bir hava savunma sistemini vurduğunu ifade etti.

8 SAATTE TOPLAM 4 PANTSIR İMHA EDİLDİ

Libya ordusu hava unsurlarının, sabaha karşı Terhune kentinde vurduğu bir hava savunma sistemiyle birlikte son 8 saatte BAE'nin Hafter güçlerine tedarik ettiği toplam 4 Pantsir tipi hava savunma sisteminin imha edildiği aktarıldı.

OPERASYON ODASININ İÇİNDEN FOTOĞRAF

Öte yandan operasyon kapsamında, Türk SİHA'ları ile vurulan Pantsir'e ait görüntüler yayınlanırken, operasyon odasının fotoğrafları paylaşıldı.

KAYNAK: AA, DHA

Yorumlar 15 Yorum Var
  • osmanoğlu2023 21.05.2020 06:05
    izrailden demir kubbe gelecekti ne oldu? tırstılarmı yoksa...
  • Mustafa 20.05.2020 23:20
    TC sadece Harmandalı,ve Zeybek dansını değil,tüm dünya danslarını çok iyi biliyor.Dünya kiminle DANS ettiğini farkında değil.Bunu anladığında çok oyunlar bozulmuş olacak.
  • bayram 20.05.2020 15:07
    Azim olan Allah'ım yardımcımız olsun başarımız daim olsun,
  • Kaan 20.05.2020 14:53
    Ey alçaklar artık hiç bir yer sizin için güvenli değil. Atari oynar gibi en önemli sistemlerinizi vuruyoruz. Allah Reisimizden,Ordumuzdan ,Selçuk kardeşimizden ve nice emeği geçenlerden razı olsun.
  • Ali 20.05.2020 13:47
    Allah razı olsun temizlemeye devam İnşallah.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek