Ağrı’da 5 dil bilen ve iş bulamadığı için hayvan pazarındaki bir kahvehanede çalışmak zorunda kalan vatandaş, öğrendiği dilleri kullanabileceği bir iş arıyor.

Uzun yıllar Almanya ve Avusturya’da yaşayan ve ardından memleketi Ağrı’ya dönen Nimet Özbalık adlı vatandaş, gittiği her yerde 5 dil bilmesine rağmen iş bulamayınca kahvehanede garsonluk yapmaya başladı. Almanca, Fransızca, Hırvatça dillerinin yanı sıra Türkçe ve Kürtçe olmak üzere toplamda 5 dil bilen Özbalık, Ağrı’ya yabancı turist gelmemesi nedeni ile rehberlik yapamadığını belirtti. İlkokul mezunu olmasına rağmen büyük gayret göstererek bu dilleri öğrendiğine dikkat çeken Özbalık, “Avrupa’da 12 yıl kaldım ve tersanelerde gemi yapımında çalıştım. Daha sonra memleket özlemi çektiğim için Türkiye’ye döndüm. Avrupa’da kaldığım yıllarda çok iyi Almanca, Fransızca ve Yugoslavca dillerini öğrendim. Şu an 5 dil

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Orhan 09.03.2017 22:53
    Bu adamin konustugu almancayi ben anlamiyorum 26 yildir almanyada yasadigima ragmen
  • FFrozn 01.03.2017 20:58
    Hacettepe Üni Almanca Mütercim-Tercümanlık mezunuyum iş bulamıyorum. Ben ne yapayım?
  • Vatandaş İsmail 01.03.2017 17:34
    Adamın Biliyorum diye konuştuğu Almanca fakat almancanın Tarzancası yarım yamalak bildiği konuşmasından belli. Birde üstüne üstlük İlk okul mezunu olunca elbette iş Bulamaz. Yani ondan çok daha iyi bu dilleri konuşan Üniversite mezunları Boşta geziyor.
  • son durak 01.03.2017 17:24
    iyi istihbarat elemanı olursun be kardeşim fırsatı değerlendir mit'e başvur