Binlerce insanın gelip geçtiği Taksim Metrosunun merdivenlerinde kağıt toplayıcıların yorgunluktan uyuyakalmaları görenlerin yüreğini burktu.

Her gün binlerce insanın kullandığı Beyoğlu Taksim Metrosuna inen yolda bazen evsizlerin, bazende sokakta çalışanların durak noktası haline geliyor. Yorgunluktan arabalarını metro girişindeki merdivenlere bırakan 2 kağıt toplayıcı, merdivende ve metro girişindeki boş alanda yorgunluktan uyuyakaldı.

Geçtiğimiz günlerde havanın soğuk olmasıyla sokaklarda yorulup uyumak için bu alanı seçen kağıt toplayıcının sese ve çevresinde olanlara aldırmaması da kameralara yansıdı. Kağıt toplayıcının bu hali görenlerin yüreklerini burktu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Kurt Bey 28.10.2017 11:32
    Yanımda çalışan 18 yaşındaki bir elemanın geceleri abisi ve babası ile birlikte kağıt toplamaya çıktığını,abisi ve babası nın da bir işi olduğunu ve gayette güzel bir ücret aldığını biliyorum.Her hafta bir ve ya 2 bilezik sade geceleri kağıt toplayarak yaptığını söylüyordu.Birçok işveren bu parayı kazanamıyor.Kağıt toplayıcının orada uyuması fazlada yürek burkmasına gerek yok.Toplumun kullandığı bir merdivene arabasını çekmek ve çekmesine izin vermek bile iyi değil.Kağıt toplamak ayıp değil,fakat acınacak bir durumda değil.Hele memlekette asgari ücretin 1400 tl olduğunu düşünürsek,o haylazlığından orada yatıyor benimde vicdanım var,fakat budurumun vicdan ile alakası yok