İstanbul Bahçelievler'de bir tekstil fabrikasında çalışan Nurettin Ünal, deprem anında canını hiçe sayarak makinenin devrilmesini engellemeye çalıştı. Arkadaşları depremden kaçarken canını hiçe sayan Ünal'a iş yeri sahibi tarafından bir maaş ikramiye verildi.

İstanbul'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem, Bahçelievler Yenibosna Çobançeşme Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde de şiddetli şekilde hissedildi. Deprem sırasında iş yeri çalışanları kendini dışarı atarken, Nurettin Ünal adılı çalışan canını düşünmeden koca makineyi tutmaya çalıştı. Güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülerde Ünal, depremde sallanan tekstil makinesini iki eliyle tutarak sarsıntı geçene kadar makinenin başından ayrılmadı.
"Canını hiçe saydı, o haliyle makineyi tutmaya çalıştı"

Nurettin Ünal'ın iş arkadaş Kadir Tur, "Saat 2 gibi deprem oldu. Biz aşağı indik, Nurettin arkadaşımız vardı burada. O da makinenin devrileceğini zannederken, canını hiçe saydı o haliyle makineyi tutmaya çalıştı. Makine sallanırken o da karşı tarafa makineyi itmeye çalışıyor, sonra ipler devrildi" dedi.
"Kendisine bir maaş ikramiye verdik"

İş yeri yetkilisi Ali Bakay, çalışanın bu davranışından dolayı kendisine bir maaş ikramiye verdiklerini belirterek, "Çalışanımızın bu hareketinden dolayı kendisine bir maaş ikramiye verdik. Aslında doğru bir davranış olmadığını biliyoruz, bir daha öyle bir davranışının olmamasını istedik. Deprem anında ne yapması gerektiğini söyledik" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 48 Yorum Var
  • Ekrem 05.10.2019 20:36
    Ya adam korkudan kacamamiş tezgaha tutunmuş o tezgahin devrilme sansi zaten yok baksaniza. Deprem bitince neden birakip gidiyor calismaya neden devam etmiyor.
  • Ali 27.09.2019 13:05
    Avrupada olsa o şahıs ceza alırdı.işte bu yüzden geri kalıyoruz.
  • Adnan 27.09.2019 12:32
    Yorum yapanların hiç biri haberi okumamış patron içtenliği nedeni ile ikramiye vermiş ve bir daha böyle davranma demiş.
  • Ömer 27.09.2019 12:23
    İnsan hayatının ne denli ucuz olduğu bu videoda ispat edilmiş. Makine neden sallanıyor neden depreme uygun değil, kısmı üzerinde durulmamış. Garibanın biri hayatını hiçe sayıp makineyi tutuyor ve bir maaş ikramiye.
  • Kahramanmaraşlı 27.09.2019 12:09
    Ben olsam ödül yerine ceza verirdim. Neden mi? İnsan canı bu kadar ucuz olmalı. İş güvenliği eğitimi ya verilmiyor ya bu arkadaş dersten kaytarmış.
Daha fazla yorum görüntüle