23 Şubat 2020 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

 

ZİRVE 5 MART’TA
Erdoğan: Putin, Merkel ve Macron’la 5 Mart’ta buluşacağız

Başkan Tayyip Erdoğan Bergama Belediyesi'ni ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İdlib’İn geleceği için Vladimir Putin, Emmanuel Macron ve Angela Merkel ile 5 Mart'ta bir araya geleceklerini ve açıkladı.

 

“TALAN ETTİLER”
Erdoğan: Yalova belediyesinde milyonlarca lirayı talan ettiler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir'de halka hitap etti. CHP'li Yalova Belediyesi'nde yolsuzluk skandalının yaşandığını hatırlatan Erdoğan, "Bay Kemal grup toplantısında samandan bile bahsediyor ama belediyesindeki rüşvet çiftliğinden bahsetmiyor" diye konuştu. Erdoğan sözlerinin devamında, Yalova Belediyesinde yeni yaşanan bir yolsuzluktan bahsederken, "Milyonlarca lirayı talan ettiler" dedi.

 

HEDEFLER VURULDU
Rejim saldırısı sonrası bir askerimiz şehit oldu, 21 rejim hedefi vuruldu

Esed rejime bağlı güçlerinin Mehmetçiğe saldırması sonucu bir askerin şehit olduğu açıklandı. MSB'den yapılan açıklamada, “Alçak saldırı sonrası bölgede tespit edilen 21 rejim hedefi derhal yoğun şekilde ateş altına alınmış ve hedefler tahrip edilmiştir” ifadeleri yer aldı.


VİRÜS DURDURULAMIYOR
Koronavirüsten ölenlerin sayısı 2 bin 444 oldu

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre ülkede Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 10 bin 968'inin durumu ciddi olmak üzere 76 bin 936'ya çıktı. Son 24 saatte, 648 yeni vakanın tespit edildiği ve 97 kişinin hayatını kaybettiği ülkede ölenlerin sayısı 2 bin 444'e oldu. İran’da ölü sayısı 6’ya yükselirken İtalya’nın Lombardia bölgesinde virüsün görülmesiyle olağanüstü hal ilan edildi. Güney Kore’de bir günde 100 yeni vaka görülürken 86 kişinin bir tarikata mensup olduğu ortaya çıktı.


AKDENİZ’DE SULAR ISINIYOR
Fransa, savaş gemisini Doğu Akdeniz’e yolladı

DOĞU Akdeniz'de yaşanan doğalgaz geriliminde Rumların yanında yer alan Fransa, bölgeye 'Charles De Gaulle' adlı savaş gemisini gönderdi. Bölgede bir süre gezinen savaş gemisi Güney Kıbrıs'taki Limasol Limanı'na demirledi. ABD'nin de Güney Kıbrıs'a bir askeri üs inşa etmeye başladığı bildirildi.

 

UMUT TÜRKİYE’DE
Prof. Dr. İbrahim Benter, koronavirüsün tedavisini bulabileceğini söyledi

Dünya'da Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, salgının önüne geçecek umut ışığı Türk profesörden geldi. Prof. Dr. İbrahim Benter’in coronavirüsün tedavisi için önerdiği fikire ABD’den destek geldi. Benter, çözüm için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile de görüştüklerini açıkladı.


ÜÇ SEKTÖR YÜKSELİYOR
Salgın nedeniyle kimya, hazır giyim ve çelik sektöründe talepler Türkiye’ye yöneldi

Koronavirüs salgınının Çin ekonomisini olumsuz etkilemesinin ardından kimya, hazır giyim ve çelik sektörlerinde Türk firmalarına talep artışı dikkat çekti. Çin’deki fabrikaların durmasıyla bazı küresel alıcılar, siparişlerini Türk firmalarına yönlendirirken, ihracatçılar pazar fırsatları için gelişmeleri yakından takip etmeye başladı.


ALTIN UYARI
Zirveyi gören altın için uzmanlar uyardı: Al-sat yapmayın

Küresel piyasalarda koronavirüs salgını nedeniyle artan risk algısı altının gram fiyatını 324 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıdı. Yaklaşık iki ayda yüzde 11 değer kazanan gram altında, uzun vadede yukarı yönlü beklentiler devam ediyor. Uzmanlar ise yatırımcıyı “Böyle ortamlarda kesinlikle al-sat yapmayın! Satmayın, yükselişler daha sürecek” diyerek uyardı.


GOL DÜELLOSU
Zirveyi ilgilendiren maçta Beşiktaş, Trabzonspor’la 2-2 berabere kaldı

Süper Lig'in 23. haftasındaki dev maç nefesleri keserken, Beşiktaş uzatma dakikalarında yediği golle Trabzonspor'la 2-2 berabere kaldı. 5. dakikada Sörloth’un golüyle geriye düşen siyah-beyazlılar Boateng ve Vida ile öne geçse de 90+1’de Sörloth’un ikinci golüne engel olamadı.

 

GALİP YOK
Süper Lig’in diğer maçlarında Göztepe-Gaziantep 1-1, Kayseri-Konya ise 2-2 berabere kaldı

Süper Lig'de Göztepe, Gaziantep'i ağırladığı maçta 90+2'de yediği golle 1-1 berabere kaldı. Hes Kablo Kayserispor ise 2-0 geriye düştüğü maçta İttifak Holding Konyaspor'la 2-2 berabere kaldı.

 

Spiker: Müge ÇAKMAK
Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Yorumlar 9 Yorum Var
  • herseye fransiz 23.02.2020 21:04
    Ey makron sen bastan aylarca polisini askerinin burnunu yerlere surten sari yeleklileri bir engelle senin askerin polisin daha sari yelekliler onunde dokuluyor hem macronu fransiz halki kulahina takmamis
  • asa 23.02.2020 19:35
    bizim tayyıp imiz var bize vız gelir
  • Hıdır BUDUR 23.02.2020 16:38
    Yahudi 3. dünya savaşını istiyor 1. dünya savaşından sonra Osmanlı parçalandı Yahudiler Filistine yerleşti.. 2. dünya savaşından sonra Filistine göç etmek istemeyen Yahudilerin bir kısmına Hitler musallat edildi Avrupadan kovuldular Filistine göçe zorlandırlar savaş sonunda İsrail Devleti kuruldu. 3. dünya savaşından sonrada amaçları "Büyük İsrail Devletini" tamamlamak Türkiyede dahil istedikleri toprak ve enerji yataklarını elegeçirmek
  • Hıdır BUDUR 23.02.2020 16:26
    Kahin NOSTRADAMUS kehanetlerinde "-- Avrupa'da ilk iç karışıklıkların Fransa'da çıkacağını ve ülkenin Müslümanlar tarafından işgal edileceğini" okuduğumda şaşırmıştım. Ama şimdi şaşırmıyorum. Fransa sokaklarındaki "Geçmişteki Cezayir başta Afrikadaki soykırımları üzerine ve halen ülkesindeki sarı yelekliler eylemlerini bırakıp taa Ortadoğuya kafasını uzatan Fransa'nın başına daha çookkk gelecek var...
  • Hıdır BUDUR 23.02.2020 15:19
    Bu bir Güç Mücadelesi konusudur. Bölgeye güçlü ülkelerce çok fazla güç aktarımı olmuştur. O halde coğrafyanın verdiği avantajı kullanarak her cepheden daha da fazla aktif şekilde hareketle belli ilerlemeler sağlanabilir. Çünkü Türkiye, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’de hem meşruiyet yönüyle hem de gerekçeleriyle, stratejik parametreleri doğru uyulamayı bilen bir ülke konumunda hareket etmektedir. Bu yıl başındaki hamleleri bunu göstermektedir. Afrika’da, Ortadoğu’da, Avrupa’da, Birleşmiş Milletler’de, İslam İşbirliği Teşkilatı’nda daha şimdiden çok hareket edilerek belli bir vakum elde edilmiş gözükmektedir
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek