Batı Afrika’nın en fakir ülkelerinden Gine’nin başkenti Konakri’de Ramazan ayının heyecanıyla camiye koşan Müslümanlar, namaza niyetlenmelerinin ardından başlayan yağmura rağmen namazlarını bozmadı.
 
Başkent Konakri'deki İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) tarafından yaptırılan Mahmud Ustaosmanoğlu Külliyesi içerisindeki II. Abdülhamid Han Camii’ni teravih namazı için dolduran binlerce Müslüman caminin avlusuna taştı. Teravih ve yatsı namazının ardından sahur vaktine kadar camide Kur’an-ı Kerim okuyan ve dua eden Afrikalı Müslümanlar gecenin ilerleyen saatlerinde teheccüd namazı için niyetlendi. Ramazan ayının huzuruyla namazlarını kılan Müslümanlar bir anda bastıran şiddetli sağanak yağışın altında kaldı. Rüzgâr ve yağmura rağmen kıpırdaman ve bozmadan namazlarına devam eden Müslümanlar etkileyici bir görüntü oluşturdu. Yağan rahmet Müslümanların namaza olan saygı ve bağlılıklarını ortaya koydu. O ana şahit olan ve görüntüleri izleyenler ise “İmanın en güzel özeti bu olsa gerek” demekten kendini alamadı.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • emiar 18.06.2018 12:38
    Hoca da maşallah Hatimle kıldırıyor herhalde
  • TR-IZMIR 15.06.2018 10:43
    ne mutlu onlara ...
  • Daruga 15.06.2018 02:04
    Maaşallah
  • Acayip_Adam 14.06.2018 07:44
    Allah herkese böyle iman nasip etsin
  • Volkan 13.06.2018 23:43
    Yarabbi fakr olmak kötü şımarık olmaktan daha hayırlıdır Bu kutlu insanları felaha erdir benide onların yüzü su yu hurmetine mülkün sahibi şüphesiz sensin tüm sessiz mahlukatın sesi sensin onları hayvandan aşağılık kötü yönetimlerin yasaların zulmünden koru amin
Daha fazla yorum görüntüle