Zonguldak

Hasret’i öldürüp su kuyusuna atan sanığın cezası belli oldu

09:12 08 Temmuz 2026 9 Yorum Var
Hasret’i öldürüp su kuyusuna atan sanığın cezası belli oldu

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Hasret Akkuzu'yu (17) öldürüp cesedini su kuyusuna atan Deniz Boyacı (42), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Çaycuma ilçesi Perşembe beldesi Koramanlar köyünde geçen yıl 19 Ekim’de hayvan otlatmaya giden köylüler, su kuyusunda bir ceset bulup ihbarda bulundu.

12 Ekim'den beri haber alınamayan Hasret Akkuzu'nun ailesi, morgda cesedi teşhis etti.

Deniz Boyacı (42)

5 KİŞİNİN KATİLİ ÇIKMIŞTI

Olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatan ekipler, cinayet şüphelisinin 2001 yılında 4 kişinin öldürülmesi olayında hüküm giyen, 2016'da tahliye olduktan sonra bu kez yine 2001 yılında başka bir kişiyi daha öldürdüğünün ortaya çıkmasıyla tutuklanıp ceza alan ve açık cezaevinde kalırken, izinli çıkıp geri dönmeyen Deniz Boyacı olduğunu tespit etti.

Boyacı’yı yakalama çalışması sırasında, yakınlarının da aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı.

22 Ekim'de Deniz Boyacı'nın annesi, kardeşi ve Akkuzu'nun arkadaşı, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Hasret Akkuzu (17)

2 TUTUKLAMA 

Boyacı’nın ağabeyi Arif Boyacı ile yengesi Nejla Boyacı ve olayda kullanılan aracın sahibi olan Erkan S. çıkarıldıkları mahkeme tarafından "Delilleri karartma" suçlamasıyla tutuklandı.

Aynı gün Deniz Boyacı da Aydın'da yakalanıp Zonguldak'a getirildi. Boyacı, yaptırılan yer gösterme ve keşfin ardından tutuklandı.

Hasret'in cesedi kuyuda bulunmuştu: Cinayet şüphelisi 5 kişinin katili çıktı!Hasret'in cesedi kuyuda bulunmuştu: Cinayet şüphelisi 5 kişinin katili çıktı!

Batman'da kanlı pusu! 70 yaşındaki adam öldürüldü Batman'da kanlı pusu! 70 yaşındaki adam öldürüldü

Doktorları şaşkına çeviren vaka! Zayıflamak isterken yuttu Doktorları şaşkına çeviren vaka! Zayıflamak isterken yuttu

Gelir kapısı oldu! Bir dönüm arazide 5 asgari ücret kazanıyor Gelir kapısı oldu! Bir dönüm arazide 5 asgari ücret kazanıyor

Hobi olarak başladı şimdi 100 ton üretim yapıyor Hobi olarak başladı şimdi 100 ton üretim yapıyor

17 yaşındaki Hasret’i öldürüp su kuyusuna atan sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası.

"NE KADAR SÜRE BOĞAZINI SIKTIĞIMI HATIRLAMIYORUM"

Zonguldak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, daha önce iki ayrı olayda 5 cinayetten hüküm giyen Deniz Boyacı savunmasını yaptı.

Olay günü Perşembe beldesindeki sanayi sitesine kadar birlikte yürüdüklerini anlatan Boyacı, "’Salı günü mahkeme var, gelip ifadeni düzgün şekilde ver’ dedim. 'Benden bunun hesabını sorarlar, ben boşuna mı uğraştım aylardır' dedim. Sürekli bağırıyordu, kavga ediyordu. Kendimi kaybettim. Sol elimle gırtlağına sarıldım. Bana tekme atmaya başladı. Birlikte yere düştük. Ne kadar süre boğazını sıktığımı hatırlamıyorum." dedi.

Deniz Boyacı, "Kuyunun kapağını açmak için ağabeyimin atölyesinden çekiç aldım. Çekiçle kuyunun vidasını açıp Hasret'i kuyuya attım. Daha sonra aracı Karakol Komutanlığı'nın önüne bırakıp yürüyerek eve döndüm. Olayla ilgili tüm hatırladıklarımı anlattım, delil karartma girişimim olmadı." diye konuştu.

2 KİŞİ BERAAT ETTİ

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonunda sanıklar Nejla Boyacı ile Erkan Sarı'nın beraatine karar verdi. Sanık Arif Boyacı ise "Suç delillerini gizleme" suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Deniz Boyacı ile "Kadına ve çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ayrıca yaklaşık 1,5 milyon TL yargılama giderinin, tahliye edilmesi halinde sanık tarafından ödenmesine hükmedildi.

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • Yorumcu 11 dakika önce Şikayet Et
    Katil biri nasıl açık cezaevinde kalır biri açıklayabilir mi ?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • SELAMİ 11 dakika önce Şikayet Et
    Siz AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ŞARTLARINI bir okuyun. Oraya düşün caniler her gün her saniye İDAM oluyor. İdam onlar için kurtuluş .
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ahmet 21 dakika önce Şikayet Et
    bu infaz şeklini değiştirin artık defalarca suç işlemiş sanıklara yarı açık pembe odalar şartlı salma evde hapis vb gibi bir çok kolay infaz şekillerinden hakkında birden fazla suç dosyası olana uygulamayın artık yeterrrr bu infaz şekli ile suçlular ıslah olmaz olamaz suç oranlarının bir toplumda artmasının birinci sebebi infaz şekilleridir bu infaz şekline ıslah edici bir şekle sokun
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mehmet 30 dakika önce Şikayet Et
    La kardeşim idam idam idam!!! Kısasa kısas!!
    Cevapla
  • muratcan 37 dakika önce Şikayet Et
    Kısas İdam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.