Ankara

"Gürültü" kavgasında 2'si çocuk 5 kişiyi katletmişti! Yargıtay, kararı bozdu

12:30 01 Ağustos 2026 26 Yorum Var
"Gürültü" kavgasında 2'si çocuk 5 kişiyi katletmişti! Yargıtay, kararı bozdu

Ankara'da çocukları gürültü yaptığı gerekçesiyle tartıştığı komşusu Hamdi Turgut (41) ile eşi, annesi ve 2 çocuğunu öldüren Tahsin Ünsür’e (75) yerel mahkeme tarafından 4’ü ağırlaştırılmış, 5 kez müebbet hapis cezası verilen karar, bozuldu.

Olay, Sincan ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki Kader Apartmanı’nda 22 Kasım 2023’te meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Tahsin Ünsür, çocukları gürültü yaptığı gerekçesiyle uyardığı üst kat komşusuyla tartıştı.

Ünsür, evindeki pompalı tüfeği alıp Hamdi Turgut, annesi Behiye Turgut (71), eşi Sunay Turgut (40), oğlu Mustafa Turgut (13) ve kızı Ceyda Turgut’u (11) ateş ederek öldürdü.

Ailenin otizmli oğlu E.T. (8) ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Hamdi Turgut (41)

5 KİŞİNİN KATİLİ YARGILANDI 

Gözaltına alınıp tutuklanan Tahsin Ünsür, Ankara Batı 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

Tahsin Ünsür, Mustafa Turgut ile Ceyda Turgut’a yönelik "Çocuğu kasten öldürmek", Behiye Turgut ile Sunay Turgut’a yönelik "Kadına karşı kasten öldürmek" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, Hamdi Turgut’a yönelik "Kasten öldürmek" suçundan ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Böylece sanık hakkında toplam 4’ü ağırlaştırılmış olmak üzere 5 kez müebbet hapis cezası verildi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi de istinaf başvurularını esastan reddedip, kararı hukuka uygun buldu.

Adana'da kayıp olarak aranan Halil'den acı haber Adana'da kayıp olarak aranan Halil'den acı haber

Litre fiyatı dikkat çekti! Manda köyünün 50 yıllık üreticisi anlattıLitre fiyatı dikkat çekti! Manda köyünün 50 yıllık üreticisi anlattı

Bursa'da oğlunun yangında öldüğünü öğrenen baba sinir krizi geçirdi Bursa'da oğlunun yangında öldüğünü öğrenen baba sinir krizi geçirdi

Yılda 1 kez süt aktığına inanılıyor! Trabzon’un 3 asırlık yaşam pınarı: Çamlıbel IrmağıYılda 1 kez süt aktığına inanılıyor! Trabzon’un 3 asırlık yaşam pınarı: Çamlıbel Irmağı

Hatay'da göçük! Toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti Hatay'da göçük! Toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti

Mersin'de markette şiddete uğrayan çocuk yaşadıklarını anlattıMersin'de markette şiddete uğrayan çocuk yaşadıklarını anlattı

Ceyda Turgut (11)

YARGITAY: AKIL SAĞLIĞI RAPORU ALINMALI

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, sanığın yargılama boyunca olay sırasında cinnet geçirdiğini savunduğunu, ayrıca apartman yöneticisinin de sanığın daha önce kendisine "Benim deli raporum var." dediğine ilişkin beyanda bulunduğunu belirtti.

Daire, bu iddialar karşısında sanığın olay tarihinde Türk Ceza Kanunu’nun 32’nci maddesi kapsamında akıl hastalığının bulunup bulunmadığının, işlediği fiillerin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ya da davranışlarını yönlendirme yeteneğine sahip olup olmadığının belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Kararda, Tıp Kurumu ilgili ihtisas dairesinden, tam teşekküllü bir ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesinden ya da üniversitelerin ruh sağlığı ve hastalıkları ana bilim dalından sağlık kurulu raporu alınmadan hüküm kurulmasının eksik inceleme niteliğinde olduğu ifade edildi.

Mustafa Turgut (13)

KARAR OY BİRLİĞİ İLE BOZULDU 

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, eksik inceleme ve suç vasfına ilişkin bu gerekçelerle Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesinin kararını oy birliğiyle bozdu.

Dosya, sanığın akıl sağlığına ilişkin sağlık kurulu raporu aldırılarak yeniden karar verilmesi için Ankara Batı 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. 

Tahsin Ünsür (75)

YORUMLAR

26 Yorum Var
  • meraci83 10 dakika önce Şikayet Et
    İster deli olsun ister cinnet geçirmiş olsun 4 kişiyi bilerek ve kasten katletmiş bir katile verilmiş cezayı reddeden yargıtay hakimlerini tebrik ediyorum. Demekki bundan böyle adam katledildiğinde cinnet geçirdim deyip işin içinden sıyrılmak varmış. Hukuk! Ne deyim!.... Tebrikm k ederim.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • hasan sağır 25 dakika önce Şikayet Et
    deli ise kendini vuraydı .
    Cevapla
  • Ahmet başçavuş 34 dakika önce Şikayet Et
    71 yaşında 5 kişiyi öldürmüş akıl sağlığı yerine olsa,olmasa ne değişecek ölenler geri mi gelecek asın gitsin
    Cevapla
  • Asa 59 dakika önce Şikayet Et
    Deli raporu olan istediğini öldürme hakkı namı sahip... Asa gitsin
    Cevapla
  • MSDOS 59 dakika önce Şikayet Et
    kusura bakmayın deliyim diye aile katliamı yapma hakkı olmaz idam olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.