Adana

Türkiye'nin Bubka'sı olmak istiyor

11:15 23 Ağustos 2015
Türkiye'nin Bubka'sı olmak istiyor

VOLKAN KAŞİK - Sırıkla atlamada 5,12 metrelik derecesiyle kendisine ait yıldızlar Türkiye rekorunu geliştiren, gençler rekorunun da yeni sahibi olan 17 yaşındaki milli atlet Zeki Cem Tenekebüken, Türkiye'nin Sergey Bubka'sı olmak istiyor.

Öğrenim gördüğü okulun atletizm pistinin yan tarafında olması ve beden eğitimi öğretmeninin yaz tatilinde şu anki antrenörü İbrahim Halil Aydın'a spor yaptırması için emanet ettiği Zeki Cem Tenekebüken, yaklaşık 5 yıl önce başladığı sırıkla atlama sporunda kısa sürede kendini geliştirerek genç yaşta önemli başarılara imza attı.

Katıldığı ulusal ve uluslararası çok sayıda şampiyonada derece alan milli sporcu, rekorlara da adını yazdırmayı başardı. Son 3 yıldır sırıkla atlamada Liseler Türkiye şampiyonu olan, 16 yaş altı ve yıldızlarda birincilikleri bulunan Tenekebüken, yıldızlarda bugüne kadar 6 Türkiye rekoru kırdı.

Zeki Cem Tenekebüken, son olarak 15-16 Ağustos'ta Ankara Naili Moran Tesisleri'nde gerçekleştirilen Turkcell Gençler Ligi 2. Kademe Final Yarışmaları'nda 5,12'lik derecesiyle kendisine ait yıldızlar Türkiye rekorunu geliştirirken, gençler rekorunun da yeni sahibi oldu.

Tenekebüken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşta başladığı spor hayatını büyük mutlulukla sürdürdüğünü söyledi. Başarılı olmak için çok çalıştığını anlatan Tenekebüken, elde ettiği derecelerin kendisini gururlandırdığı ve daha çok çalışma azmi verdiğini ifade etti.

 

- "Çok mutluyum"

 

Zeki Cem Tenekebüken, sırıkla atlamada 4,95 ile yıldızlar Türkiye rekorunun kendisine ait olduğunu hatırlatarak, "Ankara'daki şampiyonada bana ait yıldızlar Türkiye rekorunu 3 kez yeniledim. Önce 4,96 metre, sonra 5,05 metre atladım. Son olarak da 5,12 metrelik atlayışımla yıldızlar Türkiye rekorunu geliştirirken, gençlerde daha önce Mustafa Tilki'ye ait 5,10 metrelik rekoru kırdım. Çok mutluyum" diye konuştu.

Başarısını disiplinli çalışmaya bağlayan milli atlet, hayatında her şeyin belirli bir düzen içerisinde olduğunu kaydetti.

Tenekebüken, ailesinin kendisine büyük destek verdiğini belirterek, elde ettiği başarılarda ailesini gururlandırdığını anlattı.

 

- Bubka'yı örnek alıyor

 

Gelecek yıl gerçekleştirilecek Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'na hazırlandığını bildiren milli sporcu, "Orada 5,50 gibi bir derece madalya alabilir. Öncelikli hedefim bu şampiyona. Bu yarışmada iyi derece atlayarak madalya ile dönmeyi hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

Tenekebüken, Ukraynalı eski rekortmen atlet Sergey Bubka'yı örnek aldığını aktararak, "En büyük hedefim öncelikle Ruhan Işım'a ait 5,70'lik Türkiye rekorunu kırmak sonra da olimpiyatlarda iyi bir derece atlayıp madalya almak" şeklinde konuştu.

 

- "Tenekebüken'i olimpiyatlarda göreceğiz"

 

Adana Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Antrenörü İbrahim Halil Aydın da Zeki Cem Tenekebüken'in başarılı ve gelecek vadeden sporcu olduğunu söyledi.

Tenekebüken'i 2020'de Tokyo'da düzenlenecek olimpiyat oyunlarına hazırladıklarını vurgulayan Aydın, "Milli sporcumuz Tenekebüken, 5,12'lik derecesiyle Avrupa'da 4., dünyada ise 6. konumda. Sıkıntı olmadığı sürece Tenekebüken'i 2020 Olimpiyatları'nda göreceğiz. İnşallah Tokyo'da düzenlenecek olimpiyat oyunlarına Adana'dan sporcu göndereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Milli atletin antrenörlerinden Ukraynalı Alexandr Symakhin de son şampiyonada Tenekebüken'in çok iyi bir derece atladığını anımsatarak, başarılarının devam edeceğini söyledi.

Başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini anlatan Symakhin, Tenekebüken'in 2020'de Tokyo'da düzenlenecek olimpiyat oyunlarında boy göstereceğine inandığını kaydetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.