Adana

Vali Büyük'ten Türk Kızılayı'na kurban bağışı

11:41 23 Ağustos 2015
Vali Büyük'ten Türk Kızılayı'na kurban bağışı

Adana Valisi Mustafa Büyük, vekaletle kurban kesim kampanyası çalışmalarına başlayan Türk Kızılayı'na kurban bağışında bulundu.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, kampanyanın başlaması nedeniyle şube başkanı Ramazan Saygılı, yönetim kurulu üyeleriyle Vali Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti. 

Vali Büyük, konuşmasında, Türk Kızılayı'nın insanlığa hizmette bu topraklar için çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti.

Türk Kızılayı'nın güvenilir bir kurum olduğunu ifade eden Büyük, "Kurban kampanyasında da aynı başarı ve güvenilirliği sağlamakta. Günümüz koşullarında  şehirde yaşayanlar için hem kurban kesimi hem de gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit etmek zor. Ben bu kampanyayı destekliyorum. Bu yıl da kurban ibadetimi Türk Kızılayı aracılığıyla gerçekleştireceğim" ifadelerini kullandı.

Vali Büyük, daha sonra kurban vekalet bedelini Saygılı'ya vererek kampanyaya ilk bağışı gerçekleştirdi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da "İlk bağışın sayın Valimiz tarafından gerçekleştirilmiş olması bize kampanyamızın başında büyük moral desteği oldu. Sayın Valimize verdiği bu destekten ötürü çok teşekkür ediyor, kurbanının hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Kurbanlıkların, noter huzurunda dini vecibelere uygun kesildiğini aktaran Saygılı, şunları kaydetti:

"Kampanyanın en önemli tarafı, kavurma haline getirilen kurban etleri kentimizdeki yetim, öksüz, kimsesiz, yaşlı, çalışamayacak durumdaki engelli kardeşlerimiz başta olmak üzere gerçek ihtiyacı olan kişilere ulaştırılıyor. Kesimlerin yapıldığı yere göre bağış tutarı yurt içi 690, yurt dışı 435 lira. Bağış yapmak isteyenler şubemiz ile telefonla iletişime geçerek vekaletlerini Türk Kızılayı'na verebilirler. Kurban bağışları, Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin Ziraat Bankası Belediye Şubesi’ndeki 1783 Şube kodlu 1868-6039 hesap numarasına TR 17 0001 0017 8300 0018 6860 39 IBAN kodu ile yapılabileceği gibi dileyenler 0 322 45719 23 veya  0 322 454 72 99 numaralı telefonlara başvurabilir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.