Adana

Diyarbakır'da tutuklanıp serbest bırakılan gazeteciler

17:56 03 Eylül 2015
Diyarbakır'da tutuklanıp serbest bırakılan gazeteciler

Adana'daki cezaevinden salıverilen iki gazeteci, sağlık kontrolünden geçirildi

 Diyarbakır'da tutuklandıktan sonra Adana'daki cezaevi konulan ve mahkemece serbest bırakılan gazeteciler Philip Gingell Hanrahan ile Philip John Pendlebury, sağlık kontrolünden geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliğine avukatları tarafından tutuksuz yargılanmaları için yapılan başvurunun ardından mahkemece verilen serbest bırakılma kararı üzerine Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'da tutulan gazeteciler, polis ekiplerince Adana Adli Tıp Birimi'ne getirildi.

Burada sağlık kontrolünden geçirilen Hanrahan ve Pendlebury, Adana Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne götürüldü.

Gazeteciler, işlemlerinin tamamlanması için İl Göç İdaresi Müdürlüğü yetkililerine teslim edilecek.

Philip Gingell Hanrahan ve Philip John Pendlebury ile İngiliz gazetecilere tercümanlık yaptığı belirtilen Mohammed İsmael Rasool, 3 gün önce Diyarbakır'da tutuklanmış, bu kişilerin kaldığı otel odasında PKK/KCK terör örgütlerine bağlı bulunan oluşumların kısaltılmaları ve İngilizce açılımlarının yazılı bulunduğu ajanda ele geçirilmiş, gazetecilerin terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarının silahlı, el yapımı bomba ve molotofkokteyli hazırlarken görüntülerini çektiği tespit edilmişti.

Bilgisayarında, terör örgütü DAEŞ tarafından kullanıldığı iddia edilen kriptolu şifreleme sistemi bulunan Irak uyruklu Rasool, tutuklu bulunuyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.