Adana

Adana'daki yasa dışı dinleme davası

15:11 10 Eylül 2015
Adana'daki yasa dışı dinleme davası

Üst düzey bazı emniyet görevlilerini ve bürokratları yasa dışı dinledikleri öne sürülen 32 emniyet personelinin yargılanmasına devam edildi

Adana'da, üst düzey bazı emniyet mensuplarını ve bürokratları yasa dışı dinledikleri iddia edilen, aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 32 polis hakkında açılan davanın üçüncü duruşması görüldü.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz sanıklardan 9'u ve avukatlar hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, sanıklardan bazılarının, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen benzer davada da yargılandığı için bu davada dosyaların birleştirilmesi yönünde verilebilecek kararın beklenmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca sanıkların, İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nun haklarında verdiği raporu delil olarak sunması üzerine, raporun onaylı örneğinin kuruldan talep edilmesine karar verdi.

Heyet, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Sanıklar hakkında, "İştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlamasıyla mağdurların şikayeti üzerine Adana 1, 2, 5, 6, 7, 8 ve 9. Ağır Ceza Mahkemelerinde de dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.