Adana

Adana'daki yasa dışı dinleme davası

14:15 11 Eylül 2015
Adana'daki yasa dışı dinleme davası

Bazı hakim, savcı ve adliye personelini yasa dışı yollarla dinledikleri öne sürülen 31 polis hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi

Adana'da bazı hakim, savcı ve adliye personelini yasa dışı yollarla dinledikleri iddia edilen, aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 31 polis hakkında açılan davanın dördüncü duruşması görüldü.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklardan 4'ü ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, sanıklardan E.Y. yasa dışı dinlemelere ilişkin Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği takipsizlik kararını mahkemeye delil olarak sundu.

Mahkeme heyeti, dava dosyasının Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dosyayla hukuki ve fiili irtibatın bulunması, görülen dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve sanıkların tamamının dinlenmesi nedeniyle ilgili mahkemeye yeniden birleştirme talebi gönderilmesine hükmetti.

Heyet, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyaların birleştirilmesi yönünde verilebilecek kararın beklenmesi için duruşmayı erteledi.

"İştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlamasıyla yargılanan sanıklar hakkında, farklı mağdurların şikayeti nedeniyle Adana 1, 2, 4, 5, 6, 7 ve 8. Ağır Ceza mahkemelerinde de dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.