Adana

Antalya pamuğu Adana'da satışa çıktı

10:43 15 Ekim 2015
Antalya pamuğu Adana'da satışa çıktı

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), 2015-2016 preseli pamuk ürününü Adana Ticaret Borsasında (ATB) satışa sundu.

ATB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, borsanın Korbey Salonu'nda gerçekleştirilen satışları, tescil müdürü Gökhan Öztürk yönetti.

Satışlar öncesinde konuşan ATB Başkanı Şahin Bilgiç, borsaların, alıcı ve satıcıları buluşturarak gerçek fiyatı ortaya çıkarabilmeyi amaçladığını belirtti.

Pamuğun stratejik bir ürün olduğunu vurgulayan Bilgiç, şunları kaydetti:

"Pamuk, bölgemizde yıllarca 'beyaz altın' olarak anıldı. Pamuğun bu yıl fiyatı iyi, inşallah eski günlerini yakalar ve üreticiyi memnun eder. Önümüzdeki yıllarda pamuk ve diğer ürünlerde elektronik satışa geçeceğiz. Bu vesileyle Türkiye'de bir ilki de başarmış olacağız. Borsa üyelerimizle işbirliği içerisinde olmasından dolayı ANTBİRLİK yöneticilerine ve Pazarlama Şefi Mehmet İlya'ya teşekkür ediyorum. ANTBİRLİK'in tercih ettiği gibi diğer illerden de bölgemize sadece pamukta değil, diğer tüm ürünlerde de ilgi duyarlar. İyi bir ticaretin oluşması için borsalar aracı kurumdur. Satışların alıcı ve satıcılara hayırlı olmasını diliyorum."

ANTBİRLİK Pazarlama Şefi Mehmet İlya da İzmir Ticaret Borsası ile çalışmalarını sürdürdüklerini, ATB ile işbirliği yaparak bu ağı genişletmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Pamuğa iyi fiyat verdiklerine dikkati çeken İlya, "Üyelerimizin yetiştirdiği pamuk ve pamuğun yan ürünü çiğidi, en az ayda bir kez Adana'ya gelerek ATB aracılığıyla satma amacındayız. Antalya'da pamuk üretiminin 2 kat artacağını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Antalya'dan getirilen 650 ton preseli pamuk satışa sunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.