Adana

Adana derbisinde 54. randevu

11:33 23 Ekim 2015
Adana derbisinde 54. randevu

İBRAHİM ERİKAN - PTT 1. Lig'in 9. hafta mücadelesinde yarın derbi maçta karşı karşıya gelecek Adana Demirspor ve Adanaspor, 54. randevuya çıkacak. 

Kentin köklü takımlarından 1940'ta kurulan Adana Demirspor ile 1954'ten bu yana yeşil sahalarda boy gösteren Adanaspor arasındaki maçlar, sporseverlerin heyecanla izlediği müsabakaların başında geliyor.

İki takım arasında bugüne dek yapılan 53 resmi maçta Adanaspor 20, Adana Demirspor ise 13 kez kazanırken, 20 karşılaşma berabere sonuçlandı. Türkiye Kupası'nda 3 maça çıkan Adana takımları, Süper Lig'de 26, 1. Lig'de 6 ve 2. Lig'de de 18 kez karşı karşıya geldi.

Liglerdeki 50 maçta Adanaspor 18, Adana Demirspor 12 galibiyet alırken, 20 karşılaşmada kazanan çıkmadı. Türkiye Kupası'ndaki üç maçın ikisinde turuncu-beyazlı Adanaspor, birinde de mavi-lacivertli Adana Demirspor galibiyete ulaştı. 

Adana Demirspor, turuncu-beyazlı takım karşısında en farklı galibiyetini 1995-1996 sezonunda 5-1'lik skorla elde ederken, Adanaspor 1988-1989 yılında mavi-lacivertlileri 3-0 mağlup etti. 

İki takım arasında geçen sezonun ilk yarısında yapılan maçı sahasında Adanaspor 2-1, ikinci yarıdaki maçı da ev sahibi Adana Demirspor 1-0 kazandı. 

Sezona "şampiyonluk" parolasıyla başlayan Adana Demirspor, ligin ilk 8 haftasında üçer galibiyet ve mağlubiyet, 2 de beraberlik alarak 11 puan ve averajla 8. sırada bulunuyor. Rakibiyle aynı performansı sergileyerek 11 puan toplayan Adanaspor ise 9. sırada yer alıyor.

5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda saat 18.30'da başlayacak derbiyi hakem Mete Kalkavan yönetecek. 

 

- "Kötü gidişatımızı derbi maçta bitirmek istiyoruz"

 

Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok iyi başladıkları ligde ilk 4 haftada beklentilerin bile üzerine çıktıklarını söyledi.

Son 4 haftada ise hakem hatalarından ve takımdaki düşüşten kaynaklanan sebeplerle istenen sonuçlara ulaşamadıklarını savunarak, 3 mağlubiyet, 1 beraberlik aldıklarını belirten Sözlü, şunları kaydetti:

"Son 4 haftadaki kötü gidişatımızı derbi maçta bitirmek istiyoruz. Adana için önemli bir maç, heyecan dolu bir müsabaka olacak. İki takım da sezon başında iyi yatırım yaptı. Eksiklerimiz var ama bahanemiz olmadan bu maçı kazanmaya çıkacağız. Teknik heyetimiz, oyuncularımız her şeyin farkında. Ciddi bir takımız, şampiyonluk yolunda ilerlemek istiyoruz. Bu zorlu lig sürecinde herkes maç kaybedecektir. Biz bunu en aza indirme hedefindeyiz. Adanaspor derbisini kazanarak ligin ilk haftalarındaki çıkışımızı tekrar yakalamak istiyoruz."

 

- "İyi oynayan kazansın"

 

Adanaspor Kulübü Basın Sözcüsü Bülent Uzel ise derbide dostluğun ön plana çıkmasını temenni etti. 

Uzel, "Adana Demirspor da ligdeki diğer rakiplerimizden biri. Puan açısında ayrı bir öneme sahip bir maç değil ama derbi olması nedeniyle bu müsabaka taraftarın gözünde daha önemli oluyor. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Adana'ya yakışan bir maç olmasını ve iyi olanın kazanmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.