Adana

"Mavi Şimşekler", Adana derbisinde 14. kez zafere ulaştı

11:25 25 Ekim 2015
"Mavi Şimşekler", Adana derbisinde 14. kez zafere ulaştı

İBRAHİM ERİKAN - PTT 1. Lig'in 9'uncu haftasında Adanaspor'u 2-0 yenen Adana Demirspor, 54 maçlık derbi maratonunda 14. kez zafere ulaştı.

Kentin köklü takımlarından ve 1940'ta kurulan Adana Demirspor ile 1954'ten bu yana yeşil sahalarda mücadele eden Adanaspor, 54 resmi maçta karşılaştı. Türkiye Kupası'nda üç kez karşı karşıya gelen Adana takımları, Süper Lig'de 26, 1. Lig'de 7 ve 2. Lig'de de 18 kez maç yaptı.

PTT 1. Lig'in 9. haftasında dün Adana Demirspor'un ev sahipliğinde, 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanan 54. derbi karşılaşmasına her iki takım da galibiyet parolasıyla çıktı. Mavi-lacivertliler, 62. dakikada Burak Çalık ve uzatmalarda Victor Astafei'nin ayağından bulduğu gollerle derbiyi 2-0 kazandı.

Adana Demirspor, 54 maçlık derbi maratonunda 14. kez zafere ulaşarak taraftarlarını mutlu etmeyi bildi. Ligde son 4 haftada galibiyete hasret kalan Adana Demirspor, bu karşılaşmayı kazanarak "rahat bir nefes" aldı.

 

- Adanaspor'un derbi maratonundaki üstünlüğü sürüyor

 

Adana Demirspor'un 14. kez zafere ulaştığı derbinin 54 maçlık maratonunda Adanaspor 20 kez sahadan galip ayrıldı, 20 karşılaşmada ise gülen çıkmadı.

Türkiye'nin en önemli derbileri arasında gösterilen mücadelede Adana Demirspor, rakibine karşı en farklı galibiyetini 1995-1996 sezonunda 5-1'lik skorla elde ederken, Adanaspor, 1988-1989 sezonunda rakibini 3-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

 

- Dostluk vurgusu

 

Adana Demirspor Başkan Vekili Tarkan Kulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünkü karşılaşmayla resmi müsabakalardaki 14. galibiyetlerine ulaştıklarını söyledi.

Adanaspor ve Adana Demirspor'un kentin iki güzide takımı olduğunu ve dostluğun her şeyden önce geldiğini ifade eden Kulak, şunları kaydetti:

"Güzel bir maç oldu ve 2-0 kazanmayı başardık. Bu sayılardan önce iki takım arasındaki dostluk önemli. Adanaspor ile aramızdaki rekabet sadece 90 dakikada kalır ve direkler arasında olur ama 91. dakikada dostluk başlar. Bunun uzun yıllar böyle sürmesini temenni ediyorum. İki takımın da taraftarlarıyla, camiasıyla ebediyen dost kalmasını arzu ediyorum. Galibiyetler gelir geçer dostluğumuz baki kalır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.