Adana

Sağlık çalışanlarından terör tepkisi

11:53 28 Ekim 2015
Sağlık çalışanlarından terör tepkisi

Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de sağlık çalışanları, terör saldırılarını protesto etti

 Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da, sağlık personeline yönelik terör örgütü tarafından düzenlenen saldırılar protesto edildi.

Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi bahçesinde sağlık çalışanlarıyla düzenlediği basın açıklamasında, haziran ayından bu yana tırmanışa geçen terör saldırılarında sadece sağlık çalışanlarının değil toplumun tüm kesimlerinin hedef alındığını söyledi.

Üç sağlık çalışanının saldırılarda yaşamını yitirdiğini aktaran Özer, şunları kaydetti:

"Aile hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır'da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun memleketi Şırnak'ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımızla, hastanelerimize ateş edildi, sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Son olarak Hakkari Şemdinli'deki devlet hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli’de bizlerden sağlık hizmeti bekleyen halkımız gördü. Vatandaşlarımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz."

- Hatay

Hatay Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz da Antakya Devlet Hastanesi önünde sağlık çalışanlarıyla yaptığı açıklamada, sağlık hizmetinin din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin her vatandaşa eşit olarak verilen en temel ihtiyaçlardan biri olduğunu belirtti.

Ülkede vatandaşların desteğiyle sağlık alanında çok önemli hizmetler gerçekleştirildiğini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

''Geçtiğimiz günlerde ambulanslarımız alıkonulmuş ve sağlık birimlerimize yönelik saldırlar gerçekleşmiştir. Tüm bunlar sağlık hizmetlerinin vatandaşlara ulaşmasını engellenmesine yönelik terör faaliyetleri olup dünyanın hiçbir yerinde, medeniyetinde, kültürde kabul edilebilecek bir şey değildir. Vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almasının önüne geçmek, birlik ve beraberliğimize karşı kast eden bu terör belasına karşı birlik ve beraberlik içerisinde daha dik duracağız." 

Yılmaz, terörün değil, kardeşlik diyen gönüllerin ve şifa veren ellerin kazanacağını kaydetti.

- Mersin

Mersin Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları adına açıklamaya yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı da genç, yaşlı, çocuk, bebek demeden tüm halkı hedef alan eli kanlı terör örgütünün, sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik de saldırı yaptığını anımsattı.

Bu saldırılarda 3 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini hatırlatan Başaralı, "Tek amaçları hayat kurtarmak olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez. Bizler tüm engellemelere rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız" diye konuştu.

- Osmaniye

Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Cuma Korkmaz, beraberindeki sağlık çalışanlarıyla hastane önünde yapılan basın açıklamasında, vatandaşların sağlık hakkının engellemesine yönelik terör saldırılarını kınadı.

Saldırıların sağlık çalışanlarını yıldıramayacağını ifade eden Korkmaz, halka en iyi hizmeti vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.