Adana

Milletvekili seçiminin ardından

15:39 02 Kasım 2015
Milletvekili seçiminin ardından

 Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, seçimlerin ardından kurulacak istikrarlı ve güçlü bir hükümetle Türkiye’nin bir an önce gerçek gündemine dönerek ekonomik önceliklere ağırlık vermesi ve kaybedilen zamanın telafi edilmesi gerektiğini belirtti.

Kıvanç, yazılı açıklamasında, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçiminde geniş katılımla ortaya çıkan millet iradesinin ülke ve milletin geleceği için hayırlara vesile olmasını diledi, seçimlerden tek başına iktidar olarak çıkan AK Parti ile TBMM’de temsil edilmeye hak kazanan siyasi partileri ve milletvekillerini kutladı.

Ülkede iki yılı aşkın süredir devam eden seçim atmosferinin sona erdiğini, belirsizliğin ortadan kalktığını ifade eden Kıvanç, güçlü ve tek parti iktidarının sandıktan çıkmış olmasının, istikrar ve güven anlamında önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

Kıvanç, şöyle devam etti:

"Kurulacak istikrarlı ve güçlü bir hükümetle Türkiye’nin bir an önce gerçek gündemine dönerek ekonomik önceliklere ağırlık vermesi, kaybedilen zamanın telafi edilmesi gerekmekte. Üretime odaklanan, hukuk ve demokratik anlamda gelişmiş bir sistemin kurulmasına yönelik reformların vakit geçirmeden gerçekleştirilmesi şarttır. İş dünyasının uzun süredir beklediği yapısal önlemlerin uygulamaya konulmasını, sanayi ve üretimi canlandıracak ilçeler ve sektörel temelde doğrudan maddi destekleri içeren yeni bir teşvik sisteminin acil şekilde hayata geçirilmesini arzulamaktayız."

- Adana ESOB 

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek de AK Parti'yi elde ettiği büyük başarıdan dolayı tebrik etti.

Demokrasi gereği yapılan seçimlerin geride kaldığına dikkati çeken Sözütek, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız sandığa giderek AK Parti'ye tek başına iktidar olma çoğunluğunu verdi. Şimdi huzur ve hizmet zamanıdır. İnşallah yeni kurulacak hükümet, başta ülkemizde özlemi duyulan barış ve huzur ortamını birlik ve beraberlik içerisinde yeniden ihdas eder, alınacak tedbirlerle ekonomimiz daha da güçlenir, refah seviyemiz artar ve Türkiye'miz layık olduğu yükselişine koşar adım devam eder. Tabii burada en büyük beklenti ve temennimiz de halkımız gibi iş dünyası ile esnaf ve sanatkarlarımızın da rahat nefes alacağı tedbirlerin uygulamaya konulmasıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.