Adana

Türkiye İnovasyon Haftası Adana etkinlikleri

16:09 05 Kasım 2015
Türkiye İnovasyon Haftası Adana etkinlikleri

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, seçmenin AK Parti'ye tek başına hükümet etme, birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi verdiğini belirterek, "Bir an önce seçim sürecini geride bırakıp hükümetin göreve başlamasını dört gözle bekliyoruz" dedi.

Sabancı, Adana'da düzenlenen "Türkiye İnovasyon Haftası" etkinliklerinde, dünyada yaşanacak iklim değişikliği ve kentleşmenin getireceği olumsuz etkilerin nasıl olumlu hale getirilmesinin düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Kentleşmeyle birlikte enerji talebinin de artacağını dile getiren Sabancı, "Kentleşmeyle birlikte elektrifikasyon enerji talebini arttıracağından, hem verimlilik yatırımlarını hem de akıllı şebeke ve akıllı konut uygulamalarının hızını yükseltecektir. Nüfusu daha genç ve kentleşme hızı daha yüksek olan ülkemizde bu gelişmenin ivmesinin de daha yüksek olması bekleniyor. Bu gelişmelerin yansımalarını iş modellerinde görüyoruz ve görmeye devam edeceğiz. Örneğin; DHL artık teslimatlarını insansız hava araçları ile yapabiliyor. Dronelar, belirlenen yazılımla bildirilen adrese uçuyor ve iniş yaparak teslimatı gerçekleştiriyor. Böylece daha az karbon salınımı mümkün oluyor" diye konuştu.

İnovasyonun sağlanması için kimsenin aklına gelmeyen sorunun sorulmasının teşvik edilmesi gerektiğini anlatan Sabancı, şöyle devam etti:

"Amerika’nın önde gelen 265 sanayi şirketinin ortak organizasyonu olan Industrial Research Institute, yakın tarihli bir raporunda, geçen 50 yılda ABD’de kaydedilen ekonomik büyümenin en az yarısının teknolojik inovasyonla gerçekleştiğini söylüyor. Boston Consulting Group da yakın zamanda bir rapor hazırladı. Bu raporda, tüm dünyada şirket satın alımlarının altında yatan trendler açıklandı. Bu trendlerden biri, 'inovasyon konusunda geri kalan büyük şirketlerin, yenilikçi önerilere sahip küçük şirketleri satın alarak inovasyonu bünyelerine katmaları' olarak ifade edildi. Gelişmiş ülkelerin yaklaşım ve başarıları gösteriyor ki inovasyon, global ölçekte ekonomik kalkınmanın yegane itici gücü. Peki biz bu tablonun neresindeyiz? Her yıl Dünya Fikri Haklar Örgütü (WIPO) tarafından Küresel İnovasyon Endeksi açıklanıyor. Eylül ayında ülkelerin 2015 inovasyon notları belli oldu. Türkiye 141 ülke arasında 58’inci sırada yer aldı. İsviçre, İngiltere, İsveç, Hollanda ve ABD dünyanın en inovatif ülkeleri olarak listelendi. Rapordan dikkat çeken bir sonuç şu ki gelişmekte olan ülkelerde kanun yapıcılar, sağlam bir inovasyon ortamına zemin hazırlayarak büyümeyi hızlandırabiliyor."

Türkiye'nin pazar günü seçim sürecini tamamladığını ifade eden Sabancı, "Seçim sonuçlarının tekrar ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Seçmen AK Parti'ye tek başına hükümet etme ve birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi verdi. Bir an önce seçim sürecini geride bırakıp hükümetin göreve başlamasını dört gözle bekliyoruz. Bu dönemde birlik ve beraberlik içinde çalışmayı bekliyoruz. Kaybedecek vaktimiz yok. İlk 100 günde yeni plan ve programlar olduğunu duydum. İlk 100 günde yapılacak reformları dört gözle bekliyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.