Adana

Adana Barosu'ndan Akit TV hakkında suç duyurusu

17:01 11 Kasım 2015
Adana Barosu'ndan Akit TV hakkında suç duyurusu

 Adana Barosu, "Atatürk'e hakaret edildiği" iddiasıyla Akit TV hakkında suç duyurusunda bulundu.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, Akit TV'nin, 10 Kasım'ı ve Mustafa Kemal Atatürk'ü "Zulüm 1938'de son buldu" alt yazısıyla ekranlarına taşıdığı, Adana Barosu olarak Adana Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi sunulduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen baro yönetim kurulu üyesi Hare Arabacı Özdemir, Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi hatırasına hakaret edildiğini, yayındaki sözler ve kullanılan manşetin ülke genelinde tepkilerin artmasına neden olduğunu ve kamuda infiale yol açtığını kaydetti.

Anılan beyanların 5816 sayılı kanuna göre suç unsuru taşıdığını vurgulayan Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

"5816 sayılı kanunun 3. Maddesine göre, ayrıca cumhuriyet savcılıklarınca resen işlem yapılması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ülke genelinde rahmetle anılırken adı geçen tv kanalı aynı dakikalarda kin kusmuş, nefret söylemleri ile haksız gerçeklikten uzak beyan ve iftiralarla halkı yanıltmaya, Atatürk'e karşı cephe oluşturmaya, dini duyguları sömürme yoluyla ve kamu vicdanını rahatsız edecek düzeyde haber ve yayın yapılmıştır. Adı geçen tv kanalının bu haberi 5816 Sayılı Kanun kapsamında suç olmasının yanı sıra basın yayın yoluyla yapılmış olması ve sonuçlarının kamu üzerindeki etkisi bakımından Türk Ceza Kanununun 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, halkın bir kesimini aşağılama, kanunlara uymamaya tahrik, şapka ve Türk harfleri hakkındaki kanunlara muhalefet' maddeleri uyarınca da suçtur."

Özdemir, sorumlular hakkında kamu davası açılmasını da talep ettiklerini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.