Adana

Adana Huzurevi'ne yeni "küçük ev"ler eklendi

17:07 11 Kasım 2015
Adana Huzurevi'ne yeni "küçük ev"ler eklendi

Çukurova GİAD, huzurevinde yaşlıların karı-kocalarıyla veya arkadaşlarıyla kalabildiği, özel hayatlarını ve mahremiyetlerini koruyarak yaşama imkanı veren evlerden 4 tane yaptırdı

 Çukurova Genç İşadamları Derneği (GİAD), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde uygulanan "Küçük evler" projesine 4 ev yaptırarak destek verdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, huzurevi sakinlerine bir iftar yemeğinde "küçük ev" yapımı konusunda söz verilmesinin ardından proje kısa sürede hayata geçirildi. Çukurova GİAD üyelerinin 2, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ile ağabeyi İskender Sakarya'nın de 2 tane yaptırdığı evlerin inşası yaklaşık 5 ay sürdü.

Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı'nın koordinatörlüğünde Çukurova GİAD üyelerince döşendi ve huzurevine teslim edilen 4 ev, 14 Kasım'da açılış töreninin ardından hizmete girecek.

"Küçük evler" sayesinde huzurevinde yaşlı karı-kocalar birlikte veya arkadaşlarıyla kalabiliyor; yaşıllara özel hayatlarını ve mahremiyetlerini koruyarak yaşamlarını sürdürme imkanı veriyor.

- "Projeye katkıda bulunmak istedik"

Açıklamada görüşlerine yer verilen dernek başkanı Sakarya, her biri ayrı birikime sahip yaşlı insanların yaşlılık dönemlerinde rahat ettirilmeleri, bu özel dönemi güzel geçirmeleri, saygı görmeleri gerektiğini belirtti.

Adana Huzurevi'nin sakinlerini çok önemsediklerini vurgulayan Sakarya, şunları kaydetti:

"Huzurevi müdürümüz ile yaşlılarımıza yönelik ne yapabileceğimizle ilgili konuştuğumuzda 'Küçük evler' projesi gündeme geldi. Derneğimizin Kadın Platformu üyelerinin de ziyaretlerinde görüp benimsediği projeye dernek olarak biz de katkıda bulunmak istedik. Üyelerimizin de katkılarıyla huzurevine 4 'küçük ev' daha kazandırdık. Yaşlılarımız için ne yaparsak yapalım az. Bu projeye destek veren tüm üyelerimize de teşekkür ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.