Adana

Tek odalı evinde yaşam mücadelesi veriyor

14:40 17 Kasım 2015
Tek odalı evinde yaşam mücadelesi veriyor

Adana'da lösemi hastalığıyla mücadele eden ve engelli maaşı dışında geliri bulunmayan 54 yaşındaki Süleyman Hergünaç, tek odalı evinde zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Evinde üzerinde karton serili bir yatak ve üstüne ilaçlarını koyduğu komodinden başka eşyası olmayan Hergünaç, yemek ihtiyacını dışarıdan karşılıyor. 

Hergünaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında konulan kronik lenfositik lösemi hastalığı nedeniyle tedavi gördüğünü söyledi.

İlk başlarda 6 ay boyunca hastanede kemoterapi aldığını dile getiren Hergünaç, şöyle devam etti:

"6 ay sonra kemoterapi tedavim bitti. Bakacak kimsem olmadığı için heyete girdim ve yüzde 70 engelli raporu aldım. Bu sayede 3 ayda bir engelli maaşı bağlandı. Kaldığım tek odalı bu eve her ay 250 lira kira veriyorum. Elektrik ve suyla birlikte her ay 300 liram bu eve gidiyor. Maaşım dışında herhangi bir gelirim yok. Doktorlar hijyenik ortamda yaşamamı söylediler ama şu an yaşadığım evde hijyenik hiçbir şey yok."

Konuşurken gözyaşlarını tutamayan Hergünaç, çok zor durumda olduğunu anlattı.

Evinde eşyası olmadığı için temel ihtiyaçlarını dışarıdan karşılamak zorunda kaldığını ifade eden Hergünaç, "Evimde farelerle birlikte yaşıyorum. Geceleri seslerini duyuyorum. Evimde bir televizyon yok, buzdolabı yok, çamaşır makinem yok, tüp yok, tencere yok. Çay demlemek için çaydanlığım bile yok. Gidip kahvehaneden 75 kuruşa çay alıp içiyorum. Hayırseverlerden yardım bekliyorum. Ölürsem de temiz bir yerde ölmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Hergünaç, akrabalarından da yardım görmediğini dile getirerek, "Hepsi kendi derdinde. Kimse arayıp sormuyor. 3 kızım 2 oğlum var. Hiçbirinden hayır görmedim. Hiçbiri arayıp sormuyor. Allah kimseyi bu derde düşürmesin" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.