Adana

Tarım sektörü Adana'da buluşuyor

17:36 17 Kasım 2015
Tarım sektörü Adana'da buluşuyor

TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenen "Adana Tarım Fuarı 2015" yarın ziyarete açılıyor

TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen ve yarın açılacak olan "Adana Tarım 2015" fuarı sektör temsilcilerini buluşturacak.

TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜYAP Fuar Alanı'ndaki tanıtım toplantısında, Türkiye'de yıl içinde 50'nin üzerinde tarım fuarı düzenlendiğini söyledi.

Adana'da düzenlenen fuarın en önemli 3 fuardan birisi olduğunu dile getiren Ersözlü, "Yerli ve yabancı birçok firmanın Adana'da buluşması, Adana başta olmak üzere tüm bölgenin sektörde önemli bir yerde olduğunun göstergesidir. Fuarımızı, geçen yıla göre yüzde 13’lük bir büyüme ile hem açık hem kapalı sergileme alanı olarak 25 bin metrekarelik bir alanda açıyoruz" dedi.

Beş gün açık kalacak fuara yurt içi ve yurt dışından 175 bin civarında ziyaretçi beklediklerini dile getiren Ersözlü, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıl bu sayı 145 bin ziyaretçiydi. Fuara gelen ziyaretçilerin şehrin ekonomisine katkısı olacaktır. Yurt dışından gelen heyetler var.  Gürcistan, İran, Makedonya, Irak, Bosna Hersek, Sırbistan, Rusya, Azerbaycan, Suriye, Bulgaristan ve Arnavutluk’tan gelen iş adamlarımız fuarı ziyaret edecekler ve ikili iş görüşmeleri yapacaklar."

 İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın fuara büyük bir stantla katılacağını ifade ederek, şunları söyledi:

 "Bakanlığımıza bağlı bölgedeki tüm kuruluşlarımızla çiftçilerimize gelişen teknolojiyi tanıtmak, İl Müdürlüğümüzün çiftçilerimizle ve diğer kuruluşlarla yaptığı çalışmalarını aktarmak, fuarın her aşamasına teknik bilgi ve destek vermek ve tarımın her alanında yanında olduğumuzu belirtmek üzere buradayız. Fuarın bölgemize değişik bir perspektif kazandırmasını diliyorum." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.