Adana

Yıkıma gelen ekiplere silahla direnilmesi

16:34 19 Kasım 2015
Yıkıma gelen ekiplere silahla direnilmesi

Ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılmak istenirken silahlı direnişin yaşandığı kafe, sahipleri tarafından yıkılmaya başlandı.

Yıkım kararı alınan Zübeyde Hanım Parkı'ndaki kafede bulunan masa, sandalye, koltuk ve ses sistemleri çalışanlar tarafından dışarı taşındı. İş yerindeki kapı ve pencereler de söküldü.

Kafenin sahibi Mehmet Nogay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, borç para alarak yaklaşık 250 bin liralık yatırım yaptıklarını yıkım nedeniyle mağdur olduklarını öne sürdü.

Yıkım kararına saygı duyduklarını ancak uygun bir yerde iş yeri açmak istediklerini anlatan Nogay, eşine, 5 çocuğuna ve babasına bakmak zorunda olduğunu belirterek, "Ben burada bir çay, bir kola, bir de su satıyorum. Ekmeğimin peşindeyim. Yetkililerden ve devlet büyüklerimizden bana yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.

Öte yandan Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kafenin ruhsatının bulunmadığını ve yıkım kararı olduğunu bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, iş makinesiyle gittikleri Seyhan Nehri kenarındaki kafeyi yıkmak isterken bu sırada iş yeri sahibi M.N'nin oğlu R.N. pompalı tüfekle, çalışan C.N. ise döner bıçağı ve kılıçla çatıya çıkarak yıkıma direnmişti. 

Bir kişinin polise saldırmasının ardından çıkan arbedede çatıdaki R.N. elindeki pompalı tüfekle etrafa rastgele ateş açmıştı.

Ölen ya da yaralananın olmadığı olayın ardından 3 kişi gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.