Adana

Nikahtan önce "şiddete hayır" sözleşmesi imzaladılar

22:30 24 Kasım 2015
Nikahtan önce "şiddete hayır" sözleşmesi imzaladılar

Adana'da 20 çiftin, nikah töreninden önce, birbirlerine şiddet uygulamayacaklarına dair sözleşme imzaladı

 Adana Yüreğir Belediyesi'nde nikahları kıyılan 20 çift, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla, "şiddete hayır" sözleşme imzaladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, nikahlarının kıyılması için Yüreğir Belediyesine gelen 20 çift, ilk olarak birbirlerine şiddet uygulamayacaklarına dair hazırlanan sözleşmeyi imzaladı. Çiftlerin nikahı, sözleşmeyi imzalamalarının ardından kıyıldı.

Törende konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, dünyanın her bölgesinde kadınlara yönelik şiddet sonucu hayatını kaybeden, yaralanan veya sakat kalanların bulunduğunu belirtti.

Kadının da erkeğin de her şeyden önce insan olduğunu bildiren Çelikcan, şunları kaydetti:

"Kadının ayrı bir yeri ve önemi vardır. Kadınlarımızın eğitimi çok önemlidir. Kadını eğitirsek, toplumu eğitiriz. Kadına şiddeti hepimiz kınıyoruz. Kadınlarımızın şiddet görmemesi için her türlü tedbirin alınması hepimizin görevidir. Kadınlar, annemiz, eşimiz, kızımız, her biri canımız ciğerimizdir. Böyle önemli günlerde topluma yön veren kurumların ve kanaat önderlerinin üzerine düşen görevlerinden biri de farkındalık oluşturmaktır. Böylelikle kadına yönelik şiddetin toplum içinde normalleşmesini engelleyebiliriz. Temeli böyle atılan yuvalarla, yeni bireyler büyüdükçe insanlarımızı olumlu yönde değiştirebiliriz. Bu anlamlı günde hazırlanan bu sözleşmeye imza atan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve bir ömür boyu mutluluklar diliyorum."

- "Eşime asla ve asla şiddet uygulamayacağıma..."

Çiftlerin imzaladığı sözleşmede, "Çıkacak sorunlarımıza, sevgi dilini kullanarak çözüm yolları geliştireceğime, çocuklarımızın iyi yetişmesi için evimizin sıcak, sevimli ve mutlu eden bir ortam olmasını sağlayacağıma, ortak ideallerimizi ömür boyu sevgi, saygı ve güvene dayalı şekilde birlikte yaşamayı hedefleyeceğime, hastalıkta, iyi günde ve kötü günde eşime asla ve asla şiddet uygulamayacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum" ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.