Adana

Hükümlüler cezalarını fidan dikerek çekecek

13:53 02 Aralık 2015 1 Yorum Var
Hükümlüler cezalarını fidan dikerek çekecek

Adana'da haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma cezası verilen 100 hükümlü, kentin farklı yerlerine 200 bin fidan dikecek

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde, haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma cezası verilen 100 hükümlü, kentin farklı yerlerine 200 bin fidan dikecek.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki yılın sonuna kadar yaklaşık 130 bin dekarlık alana fidan dikecek olan hükümlüler, bu şekilde cezalarını çekerken, aynı zamanda ağaç bakımı, orman alanlarının temizliği ve yangın önleyici maddelerden arındırılması gibi işlerde de görevlendirilecek.

Bu doğrultuda Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Adana Orman Bölge Müdürlüğü arasında hükümlülerin topluma yararlı işlerde çalıştırılmaları, yeniden suç işlemelerini engelleyici tedbirlerin alınması, sosyalleşmeleri, orman alanlarının arttırılması ve düzenlenmesi amacıyla protokol imzalandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, imza töreninde yaptığı konuşmada, ağaçlandırma seferberliğine kurum olarak katıldıklarını belirterek, hükümlülerin de hizmetlerini burada görev alarak tamamlayacaklarını ifade etti.

Hem erozyonla mücadelenin hem de ağaçlandırma faaliyetlerinin tek bir kurumun yapacağı iş olmadığını kaydeden Yeldan, şunları kaydetti:

"Fidan dikerken cezalarını da çekecek olan hükümlülerimizin denetim ve takibini, Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz yapacak. Bu sayede hem fidanlar toprakla buluşacak, hem de hükümlülerimiz bir fidan dikmenin mutluluğunu yaşayarak ormanları koruma noktasında bilinçlenecek. Buradan alacağımız geri dönüşüme uygun olarak daha kalıcı, daha kapsamlı, diğer illere örnek olacak şekilde projeyi genişletmeyi düşünüyoruz."

Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol da hükümlülerin orman işlerinde çalıştırılmasını sağladığı için Cumhuriyet Başsavcılığına teşekkür ederek, bu projeye her türlü desteği verip başarılı olması için çalışacaklarını belirtti.

Görev alacak hükümlülerin her türlü ormancılık faaliyetlerinde değerlendirileceğini anlatan Erol, "Bu yolla hem orman varlıklarını koruyup arttıracağız hem de bu insanlara orman ve çevre sevgisini aşılamayı amaçlıyoruz. Hükümlülerimizin tek bir ağaç yangınını önlemesi, ormana zarar veren birilerini uyarması, bir çöp temizlemeleri bile bize yeter" diye konuştu.  

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • emin ertuğrul 8 yıl önce Şikayet Et
    bu projeyi kim buldu ise onu tebrik eder, ellerinden öperim. Tüm Türkiye'de uygulanmalıdır. Bu konuda Adalet Bakanlığına çok görev düşüyor, BİR ARABA BOSTAN YAN GEL YAT OSMAN DEVRİNİN bitmesi gerekir Saygılarımla
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.