Adana

Maçın ardından

22:27 06 Aralık 2015
Maçın ardından

 PTT 1. Lig 14. hafta karşılaşmasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 1-0 yenen Adanaspor'un Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, karşılaşmadaki hakem yönetimine eleştirilerde bulundu. 

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Enin İpekoğlu, galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirtirken, ''Karşılaşmanın zor olacağını biliyorduk ancak hakemin dünyanın her yerinde geçerli bir penaltı ve golü vermemesi, son dakikalarda gerilim filmi yaşamamıza neden oldu" diye konuştu.

Hakem gözlemcisi Erol Ersoy'un maçın ardından kendisine, "Hakemler maçtan sonra pozisyonları izledi ve çok üzgün olduklarını söylediler" dediğini aktaran İpekoğlu, "Tabii ki üzgün olacaklar. Şimdi burada kaybedeceğimiz olası puan ya da puanların hesabını nasıl vereceklerdi. Hakemler, verecekleri kararların, belki çalacakları bir düdüğün ligden düşmemize ya da şampiyon olmamıza neden olabileceğinin muhakemesini yapmalılar.  Eğer bu doğrultuda hareket ederlerse maçlar daha sakin geçer'' ifadelerini kullandı.

İpekoğlu, her şeye rağmen 3 puanı kazanan oyuncularının alınlarından öptüğünü belirterek şunları söyledi:

''Dünyanın her yerinde Ergin'in o pozisyonu goldür. İkinci yarıda geliştirdiğimiz ataktaki pozisyon, dünyanın her yerinde penaltıdır. Bir hakem ancak bu kadar maça müdahale edebilir. Hakemlerin çaldıkları düdüklerde biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. Futbolu bilmiyorlar. En büyük sorun bu işte. Problem oradan kaynaklanıyor. Tamam dürüst, eğitimli insanlar ama biraz futbolu bilsinler. Futbolun içinden gelen insanları hakem yapsınlar. Yazık günah. Biz bu maçı kaybedebilirdik. Kaybetseydik kim ödeyecekti o kaybedilen puanların bedelini.''

 

- Gaziantep Büyükşehir Belediyespor cephesi

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Altyapı Sorumlusu Faik Demir, ilk yarıda basit hatalardan dolayı yedikleri gol yüzünden maçı kaybettiklerini ifade etti.

Kendileri açısından hiç sağlıklı olmayan bir ilk yarı geçirdiklerini anlatan Demir, ''Oyuna Adanaspor biraz daha coşkulu başladı. Basit hatamızdan dolayı talihsiz bir gol yedik. İkinci yarı daha istekli, arzulu ve derli toplu oynadık. Çok etkili oynadık ama bir türlü sonuca ulaşamadık. Adanaspor'u tebrik ediyorum. Hakemin maça etki edecek bir karar verdiğini de düşünmüyorum. İyi bir maç yönetti'' değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.