Adana

Hasta kadının son umudu GATA

18:39 07 Aralık 2015
Hasta kadının son umudu GATA

Adana'da kemik erimesi nedeniyle 26 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına kavuşamayan kadın GATA'da tedavi edilecek

Adana'da kemik erimesi nedeniyle 26 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına kavuşamayan Özlem Arat, tedivisinde son umut olarak Gülhane Askeri Tıp Akademisini (GATA) görüyor.

Arat, AA muhabirine, kalçalarındaki ağrılarından dolayı 7 yıl önce doktora başvurduğunu, hastanede yapılan tetkiklerde doktorların kemiklerinde erimenin meydana geldiğini tespit ettiklerini söyledi. 

Kemiklerdeki sorundan dolayı kalçasına protez takılması gerektiği kendisine anlatılan Arat, yaşadıklarını şöyle anlattı:

''Devlet hastanesinde protez takıldı fakat bir yılın ardından ağrılarım çok daha arttı. Elazığ'da yaşayan kız kardeşim aracılığıyla bu kentte özel bir hastanede tekrar tedavi edildim. Yapılan tetkiklerde protezin yanlış takıldığı ortaya çıktı. Eşimin ısrarı üzerine Adana'da yeniden tedavilere başladık. Adana'da yapılan tetkiklerde de sağ ayağımın 5 santimetre kısaldığını tespit ettiler. Protez yanlış yerleştirildiği için kalça bölgesine enfeksiyon oluşmuş. Ayağımdaki kısalık bu süre içinde 2 santimetre daha arttı. "

Arat, enfeksiyon yüzünden birçok kemiğinin de çürümeye başladığını, her iki bacağına da protez takıldığını anlattı.

Tedavi sürecinde 26 ameliyat geçirdiğini, enfeksiyon nedeniyle her iki koluna ve yeniden kalçasına protez takılması için 3 ameliyat daha olması gerektiğini ifade eden Arat, ''Adana'daki hastanelerde ameliyat edilemediğim için beni GATA'ya sevk ettiler. Yetkililere teşekkür ediyorum. Maddi imkansızlık yüzünden Ankara'ya dahi gidemiyorduk. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bizim bilet ve diğer giderlerimiz karşıladı'' diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.