Adana

Ameliyatlarda dünya standartları üzerinde başarı

14:29 09 Aralık 2015
Ameliyatlarda dünya standartları üzerinde başarı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesi'nde, son beş yılda gerçekleştirilen karaciğer, pankreas ve safra yolu ameliyatlarında dünya standartları üzerinde başarı yakalandığı bildirildi.

Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tolga Akçam, yazılı açıklamasında, Balcalı Hastanesi'nin birçok alanda olduğu gibi karaciğer, pankreas ve safra yolu ameliyatlarında da Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri konumunda bulunduğunu belirtti.

Son yıllarda birçok önemli tıbbi başarıya imza atılan Balcalı Hastanesi'nde, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ülkü ile bir çok başarıya imza attıklarını bildiren Akçam, şunları kaydetti:

"Son beş yılda 200 pankreas, 300 civarında karaciğer, yaklaşık 100 tane de safra yolu ameliyatı yaptık. Operasyonlarda zaman zaman yüzde yüz başarı oranı sağladık ve bu oran dünya standartlarının bile üzerinde. Kadavradan karaciğer nakilleri de bu başarı oranının yüksekliğinde büyük pay sahibi. Bölgedeki tüm karaciğer ve pankreas yaralanmalarına biz müdahale ediyoruz. Ayrıca, acil ihtiyaç halinde diğer hastanelerdeki vakalara da bizzat biz giderek destek veriyoruz. Çukurova'nın tamamına hizmet verirken, Türkiye genelinden gelen birçok karaciğer, safra yolu ve pankreas kanser hastasını da kabul ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.