Adana

Fidanlar, öğrencilere burs olacak

17:00 14 Aralık 2015
Fidanlar, öğrencilere burs olacak

Adana Hacı Sabancı OSB ile 6 Rotary kulübü arasında, meyvelerinden elde edilecek gelirle öğrencilere burs verilmesini öngörülen badem fidanları dikimini içeren protokol imzalandı

 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Adana'da faaliyet gösteren 6 Rotary kulübü arasında badem fidanı dikilmesi ve elde delicek meyvelerden oluşan gelirle öğrencilere burs sağlanmasını öngören protokol imzalandı.

Adana Rotary Kulübünden yapılan yazılı açıklamaya göre, imzalanan protokolle Adana OSB tarafından tahsis edilen bir araziye Adana Rotary kulüplerinin ortak projesiyle badem fidanları ekilecek. Fidanların 3 yıl sonra ürün vermesiyle bademlerden elde edilen gelir öğrencilere burs olarak verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Hakan Tuyan, Adana Hacı Sabancı OSB Başkanlığı makamında gerçekleşen imza töreninde tüm rotary kulüpleri adına yaptığı açıklamada, Türkiye’deki badem üretiminin tüketimi ile kıyaslandığı zaman çok düşük olduğunu ve ithal etmek zorunda kalındığını belirtti.

OSB'deki yeşil alanlarda ekim yapılmasını düşündüklerini aktaran Ersöz, "Bizler de tam tekmil damlama sulaması ile modern ve örnek bir badem bahçesi oluşturacağız. 3 yıl sonra oluşacak mahsül gelirleriyle eğitim desteğine ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere burs verilecek. Bizler halı hazırda 120 öğrenciye eğitim bursu veriyoruz.  Bugün ektiğimiz fidanlar yarının fidanlarını yetiştirecek” ifadelerini kullandı.

Adana OSB Başkanı Bekir Sütçü de projeye hiç düşünmeden destek vermeyi kabul ettiklerini belirtti.

Sütçü, “Sizin sayenizde buralarda badem de yetişmiş olacak. Narenciye var, nektarin var, zeytin var bunu da siz ilk yapmış olacaksınız. Sonucunda sizin dediğiniz gibi öğrencilere bu gelirin gitmesi bizi daha da çok mutlu etti. Proje sonuna kadar da desteğimiz devam edecektir" değerlendirmesini yaptı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.