Adana

Suriyelileri ''Görmezden Gelmeyin'' kampanyası

11:08 23 Aralık 2015
Suriyelileri ''Görmezden Gelmeyin'' kampanyası

 Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, iç savaş mağduru Suriyelilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ''Görmezden Gelmeyin'' sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Saygılı, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’den Türkiye’ye gelen ve ülkede yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahiplerine insani yardımlarını sürdüren Türk Kızılayının son olarak ''Görmezden Gelmeyin'' sloganıyla başlattığı kampanya aracılığıyla hayırseverler ile savaş mağdurları arasında köprü olmayı sürdüreceğini bildirdi.

Türkiye'de ülkelerini terk eden 2 milyon 190 bin Suriyeli bulunduğunu anımsatan Saygılı, şunları belirtti:

''Gücünü hayırseverlerin desteğinden alan Tük Kızılayı, Suriyeli misafirlerin her türlü ihtiyacını karşılıyor. İç savaş mağduru Suriyelilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 'Görmezden Gelmeyin' sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasına Adanalı hayırseverlerin büyük destek vereceğine inanıyorum. Varlığını bağışlarla sürdüren Türk Kızılayının sahip olduğu insani yardım gücünü arttıralım. Onlara bir battaniye, kap kap yemek, bir çift ayakkabı ve dost şefkati sunulmasının yolunu birlikte açalım.''

Saygılı, rejim güçlerinin Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgeye saldırmasının ardından acil insanı yardım malzemesine ihtiyacın arttığını, Türk Kızılayının son dönemde bu bölgeye yoğunlaştığını ifade etti.

Türkiye’nin dört bir tarafından gönderilen yardım malzemelerini sınır noktasından Türkmenlere ulaştırdıklarını aktaran Saygılı, ''Son çatışmaların ardından 2 bin 523 çadır, 24 bin 500 battaniye, 2 bin 900 yatak, 250 bin parça kıyafet, yaklaşık 30 bin hijyen seti malzemesini sevk etti. İlaç, tıbbı sarf malzemesi ve tıbbı cihazlar da bölgeye gönderilen insani yardım malzemeleri arasında bulunuyor'' ifadelerini kullandı.

Saygılı, Bayırbucak Türkmenlerinin temiz su ihtiyacını karşılamak üzere 180 bin litre suyun bölgeye sevk edildiğini, Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki mobil fırında günde 7 bin ekmek üretilerek Suriye’ye gönderildiğini, mobil mutfakta sıcak yemek dağıtımının da sürdüğünü  belirtti.

İç savaş mağduru Suriyelilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla "Görmezden Gelmeyin" sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasına Adanalı hayırseverlerin büyük destek vereceğine inandığını kaydeden Saygılı, "Varlığını bağışlarla sürdüren Türk Kızılayı’ nın sahip olduğu insani yardım gücünü arttıralım. Onlara bir battaniye, bir kap yemek, bir çift ayakkabı ve dost şefkati sunulmasının yolunu birlikte açalım" değerlendirmesinde bulundu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.