Adana

Sahte plaka ve ruhsatla dolandırıcılık iddiası

15:09 23 Aralık 2015
Sahte plaka ve ruhsatla dolandırıcılık iddiası

Adana'da çanta üreten iş adamı, İstanbul'da bir firmaya sipariş verdiği 105 bin liralık malzemeyi getirtmek için anlaştığı nakliyecinin, sahte plaka ve evrakla kendisini dolandırdığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu

 Adana'da çanta üreten iş adamı, bir firmaya sipariş verdiği malzemeyi getirtmek için anlaştığı nakliyecinin, sahte plaka ve evrakla kendisini dolandırdığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, çanta ve deri ürünleri imalatı ve satışı yapan iş adamı Halil Ölmez, İstanbul'da bir firmaya çanta imalatında kullandığı 105 bin liralık malzeme siparişi verdi.

Malzemeleri getirtmek için Gebze'deki nakliyeciler sitesi yetkilileriyle görüşen Ölmez, tavsiye üzerine tır sürücüsü F.K. ile 2 bin liraya anlaştı.

Ölmez, malzemelerin yüklendiği tır, öngörülen sürede Adana'ya ulaşmayınca dolandırıldığını anlayıp polise başvurdu. 

Halil Ölmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, malzemelerin Adana'ya normal koşullarda bir günde ulaşması gerekirken geciktiğini söyledi. Bunun üzerine nakliyeciyi telefonla aradığını ve rahatsızlığı nedeniyle geç kaldığını söylediğini anlatan Ölmez, şöyle devam etti:

"Bizim mallarımız normalde İstanbul'dan Adana'ya 1 günde gelir. 2 gün geçmesine rağmen malımız gelmedi. Sürücüyü aradığımızda bize 'hastayım ondan yavaş geliyorum' dedi. Daha sonra telefonuna ulaşamayınca şüphelenip plakası üzerinden araştırma yaptık. Aynı plakadan başka bir tırın da Antalya'da olduğunu fark ettik. Tır sahibiyle görüştükten sonra plakasının yanı sıra ruhsatının ve dorse numarasının kopyalandığını tespit ettik. Bizden iki gün sonra aynı tırın bir un firmasını dolandırdığını öğrenince onlarla irtibata geçtik. Onlarda yaptıkları araştırmada bizimle aynı bilgilere ulaşmışlar. Toplamda 105 bin liralık malzemem çalındı. Savcılığa suç duyurusunda bulundum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.