Adana

Adana'da çöplükte 26 cenin bulunması

19:00 30 Aralık 2015
Adana'da çöplükte 26 cenin bulunması

Bulunan ceninlerin, görevli atık firmasınca gömülmesi gerekirken sahada bırakıldığı, söz konusu firmaya para cezası uygulandığı bildirildi

Adana'da çöplükte bulunan 26 ceninin, görevli atık firmasınca gömülmesi gerekirken sahada bırakıldığı, söz konusu firmaya para cezası kesildiği belirtildi.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, 19 Aralık 2015 tarihinde, Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi Çatalan Bulvarı'nda bulunan Sofulu Katı Atık Bertaraf Tesisinde cenin bulunması üzerine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce de konunun soruşturulduğu belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Soruşturma sonunda ceninlerin Hatay ilindeki özel bir hastaneden üzeri  barkotlu olarak Adana’da bulunan özel bir tıbbi patoloji araştırma merkezine gönderildiği, tıbbi atık,  patoloji araştırma merkezince gömülmesi için yasal yollarla katı atık alanına sevk edildiği anlaşılmıştır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce yapılan denetlemelerde, gömülmesi gereken ceninlerin atık firmasınca sahada bırakıldığı tespit edilmiştir. Bu bakımdan katı atık tesisine, ceninleri gömmediği için 19 bin 320 lira çevre cezası uygulanmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.