Adana

Milletvekili Ünüvar sahip çıktığı hastayı ziyaret etti

15:52 05 Ocak 2016
Milletvekili Ünüvar sahip çıktığı hastayı ziyaret etti

Diyarbakır'da omzunda tümör tespit edilen ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın sahip çıktığı hastanın Adana'da tedavisi sürüyor.

Diyarbakır'da kolunda kırık olduğu teşhisiyle 2 yıl tedavi gören fakat ağrıları geçmeyen 8 çocuk babası inşaat işçisi 39 yaşındaki Zülküf Kaçar, durumu ağırlaşınca Ünüvar'ın girişimiyle ambulans helikopterle 12 gün önce Adana'ya getirildi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesi'ne getirilen hastanın kolundaki tümör, yaklaşık 10 saat süren ameliyatla alındı.

Milletvekili Ünüvar, ÇÜ Rektörü Porf. Dr. Mustafa Kibar ve Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ile hastayı ziyaret etti.

Hastanın durumunun gayet iyi olduğu ve kendisiyle ilgilenildiği bilgisini alan Ünüvar, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti, Kaçar'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ünüvar, AA muhabirine, 12 gün önce kente nakli yapılan ve başarılı bir operasyon geçiren hastanın durumunun sevindirici olduğunu söyledi.

Hastanın sağlığına kavuşması için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını aktaran Ünüvar, şöyle konuştu:

''Hasta, geldiği andaki duruma göre çok daha iyi. Bu işin sadece sağlık boyutu değil, sosyal boyutunu da takip etmemiz gerekiyor. Hastamızın çocukları var ve Diyarbakır'da kaldı, onlara da el uzatacağız. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesine ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu durum aslında bizim için de bir gurur vesilesi. Türkiye'nin bir yöresinden bir hastanın buraya getirilmesi onur verici bir durum. Buradaki arkadaşlar gerçekten işinin ehli. Asıl olan hastamızın sağlığına kavuşması ve çocuklarının, ailesinin yanına dönmesi. Allah, devletimize, doktorlarımıza, hemşirelerimize zeval vermesin.''

Ameliyatı gerçekleştiren ÇÜ Balcalı Hastanesi ortopedi ve travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas da hastanın kemik kanseri olduğunu, bazı nedenlerden tedavisinin geciktiğini söyledi.

Hastanın Adana'ya getirildiğinde kolundaki tümörün çok büyüdüğünü ve ameliyatın da riskler taşıdığını anlatan Özbarlas, hastayla yakından ilgilenildiğini ve başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini ifade etti.

Türkiye'de sayılı denebilecek bir operasyona imza attıklarını belirten Özbarlas, şöyle dedi:

'Hastanın kolunun kürek kemiğiyle beraber göğüs duvarına yapışık şeylerin çıkarılması ve üstünün örtülmesi gibi iki aşamalı bir ameliyat gerçekleştirdik. Kalan bölümün kapatılması için de ayrıca plastik cerrahi devreye girdi. Çok komplike bir ameliyat oldu. Çok şükür hastanın durumu iyi biz de mutluyuz, böyle zor bir işi başarmaktan dolayı. Hastanın bakımı ve takibi bundan sonra onkoloji bölümünde devam edecek. Elimizden geleni yapıyoruz.''

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.