Adana

Hüseyin Sözlü'nün Cumhurbaşkanı'na hakaret davası

14:09 12 Ocak 2016
Hüseyin Sözlü'nün Cumhurbaşkanı'na hakaret davası

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu iddiasıyla açılan davada yargılanmasına devam edildi.

Adana 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, avukatlar dışında katılan olmadı. Mahkemeye gönderdiği yazılı savunmasında suçlamayı rededen Sözlü, söz konusu paylaşımı kendisinin yapmadığını iddia etti.

Belediyenin çalışmalarını ve güncel olayları duyurmak maksadıyla sosyal medya aracılığıyla takipçilerine bilgilendirmede bulunduklarını aktaran Sözlü, sosyal medya hesaplarını basın bürosu personelinin takip ettiğini, söz konusu mesajı da bu birimde görevli Lütfü Küpeli'nin "suç kastı olmaksızın" paylaştığını tespit ettiklerini öne sürdü.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Lütfü Küpeli de Sözlü'nün sosyal medya hesaplarını genellikle kendilerinin kontrol ettiğini ve söz konusu mesajı Sözlü'nün Instagram hesabından paylaştığını iddia etti.

Dava konusu mesajı hakaret maksatlı değil, eleştiri amacıyla paylaştığını savunan Küpeli, şunları kaydetti:

''Mesajı, hakaret kastı olmaksızın tamamen eleştiri amacıyla paylaştım hatta davaya konu teşkil eden mesajdaki ifadeler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'teki bir konuşmasının içeriğinden alınmıştır. Zaten Başkan Sözlü, Instagram hesabını çok sık kullanmaz ve bu mesajı gördükten sonra kaldırmamızı istedi. Suç kastım yoktur ayrıca paylaştığım fotoğrafı da kendim hazırlamadım."

Avukat Reşit İlker Altunışık ise sanığın ifadelerini kabul etmediklerini belirterek, tanığın suçu üstlenme çabasında olduğunu ileri sürdü.

Söz konusu paylaşımı sanık Sözlü'nün kendi sosyal medya hesabından yaptığını ve kişinin bundan sorumlu olduğunu vurgulayan Altunışık, ''Müvekkilim, fotoğrafın altında 'mandacılık ve terör örgütüyle iş birliği' içinde olmakla itham edilmektedir. Sanığın müspet suçtan cezalandırılmasını istiyoruz'' dedi.

Hakim, mesajı attığını beyan eden tanık Küpeli hakkında ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçuyla irtibatı bulunduğu gerekçesiyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmasına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla sosyal medya hesabı Instagram üzerinden paylaştığı fotoğrafın altında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.